Bezig met laden...

Logboek

Russian helicopters verlaat met veel succes de Dubai Airshow 2021

Russian helicopters verlaat met veel succes de Dubai Airshow 2021

Naast de European Rotor beurs in het Duitse Keulen was er ook afgelopen week de Airshow 2021 in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten en de hoofdstad van het gelijknamige emiraat.

Aangezien Russian Helicopters niet in Keulen aanwezig was kon ze in vol ornaat uitpakken op de Airshow 2021 in Dubai. Russian Helicopters toonde zes helikopters op de Dubai Airshow 2021. De bezoekers kregen de gelegenheid om kennis te maken met de lichte multifunctionele helikopters Ka-226T Climber en Ansat (in 2 uitvoeringen), de gevechtshelikopters Ka-52 en Mi-28NE, evenals de multifunctionele zware Mi-171A2. Ze werden zowel gepresenteerd op het statische display als in het vluchtprogramma van de airshow. 

Russian Helicopters kon ook een aantal aankondigingen doen gedurende de Dubai Airshow

  • Ministerie van Binnenlandse Zaken van Bangladesh kocht twee ultramoderne Mi-171A2 multifunctionele zware helikopters. De levering is voorzien in het eerste kwartaal van 2023. 
  • Er werd een contract getekend voor de levering van twee Mi-171A2 aan Peru.
  • Russian Helicopters en het Emirati-bedrijf AJ Holding LLC hebben een joint venture opgericht Alpha Aviation LLC in de Ajman Free Zone. Het nieuwe bedrijf zal Russische civiele helikopters in het buitenland promoten en verkopen. De belangrijkste markt voor Alpha Aviation zal het Midden-Oosten zijn, waar het van plan is om tot 2026 meer dan 20 civiele helikopters van verschillende typen te verkopen – Ansat, Mi-171A2, Ka-32, Mi-38. De joint venture is ook verantwoordelijk voor het organiseren van onderhoud aan Russische helikopters in de regio.
  • De verbeterde Ka-32A11M blushelikopter steeg voor het eerst op en begon met vliegtesten in november. De machine, die is uitgerust met nieuwe motoren, radio-elektronische apparatuur en een brandblussysteem, moet in 2022-2023 voorbereidende en certificeringstests ondergaan, waarna hij beschikbaar zal zijn voor Russische en buitenlandse klanten. De eerste vlucht van de Ka-32A11M vond plaats in hover-modus op het testcomplex van de Kumertau Aviation Production Enterprise in Bashkortostan. (zie onderstaande video)

 

Aanvalshelikopter Mi-28NE maakt eerste demovluchten buiten Rusland

De Russische gevechtshelikopter Mi-28 in exportversie debuteerde op Dubai Airshow-2021.

Dit is zijn eerste show buiten Rusland. De familie van Mi-28 helikopters wordt de "Night Hunters" genoemd. De Mi-28 is voor het Russische leger haar belangrijkste aanvalshelikopter. In de lucht van Dubai heeft "Night Hunter" zijn uitstekende vliegprestaties gedemonstreerd. De Mi-28 kan een aantal aerobatics maken die normaal alleen door vliegtuigen kunnen worden uitgevoerd. Veel van deze vluchten werden uitgevoerd op minimale hoogtes en snelheden, wat vooral belangrijk is voor de overlevingskansen van de helikopter in echte gevechtsomstandigheden.

De gevechtseigenschappen van de "Night Hunter" zijn aanzienlijk uitgebreid vanwege zijn grote wendbaarheid. Hij is in staat om het doel snel te naderen, zelfs met actief manoeuvreren. De Mi-28 gevechtshelikopter heeft een krachtig bewapeningssysteem, waaronder een beweegbaar automatisch 30 mm kanon met een links-rechts zwaaibereik van ± 110 graden, anti-tank geleide raketten van drie typen met een bereik van 6 en 10 kilometer, geleide lucht-luchtraketten, ongeleide raketten van twee typen, hangende kanon-containers en luchtbommen tot 500 kg.

De rotorbladen van de "Night Hunter" zijn bestand tegen de impact van een 30 mm projectiel. Zijn motoren kregen een verhoogd vermogen van elk 2.400 pk. Vluchten met één turbinemotor is mogelijk als de andere beschadigd is. De "Night Hunter" heeft een hoge overlevingskans. De voorruit en zijruiten van de cockpit zijn gepantserd. De cockpit van de Mi-28NE wordt beschermd door keramische bepantsering. De Mi-28NE is in staat om de toegewezen taken effectief uit te voeren in warme klimaten.

Foto copyrights: Russian Helicopters 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *