Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws: NHV Aberdeen - Knokke Heliport - Sabena helikopter - Bell in Polen

Kort nieuws: NHV Aberdeen - Knokke Heliport - Sabena helikopter - Bell in Polen

NHV breidt haar basis Aberdeen uit

Helikopteroperator NHV maakt haar voetprint op de Aberdeen Airport groter en zal voor minstens zes jaar een extra 1.240m² groot gebouw huren op de Pitmedden Road in het Schotse Dyce, naast de luchthaven van Aberdeen. NHV heeft op Aberdeen reeds een basis aan de Kirkton Drive in Dyce met een oppervlakte van 2.400m². In dit gebouw bevinden zich burelen, een helihangar, een passagiersterminal met X-ray check in, veiligheidscontrole en opslagplaatsen.

De extra hangaar laat NHV toe om met haar vloot van zeven helikopters vanop Aberdeen Aiport een top-class service te bieden aan haar klanten, aldus Jamie John, de NHV manager van de basis. Intussen is NHV al in de nieuwe gebouwen ingetrokken. (info: Vail Williams)   

 

Knokke Heliport

Helihavenuitbater Heliventure meldt ons dat om tegemoet te komen aan de vraag van haar klanten, ze de openingsuren van Knokke Heliport heeft verruimd. Voortaan zal er zonder toeslag kunnen worden opgestegen en geland vanaf 8u30 (ipv. 10u00).

Meer info kun je vinden de website van de helihaven: https://helihavenknokke.be/operationele-uren-ebkw/ 

Er wordt ook gemeld dat omwille van de nabijheid van het kerkhof en de immense drukte rondom de helihaven, Knokke Heliport op Allerheiligen (1 november 2020) VOLLEDIG GESLOTEN zal zijn.

 

Sabena helikopter - OO-SHL

Even terug in de tijd.

Sabena Helicopters kocht begin 1957 een Sikorsky S58C die in 1963 werd verkocht en onderdeel werd van de Belgische Luchtmacht als OT-ZKL. De S58C met serial 58-388 werd uit dienst genomen door de Belgische Luchtmacht in 1976 en werd verkocht in januari 1978 aan het Duitse Meravo die het toestel inschreef in Duitsland als D-HAUD.

Het toestel stond sinds 2007 bij de brandweer op de luchthaven van Frankfurt. Recent verhuisde deze Sabena helikopter naar Flugwelt, een luchtvaartmuseum te Altenburg-Nobitz nabij Leipzig (D). Het kreeg daar zijn originele Sabena kleuren en titels terug. Misschien een ideetje om na de corona miserie eens een uitstapje te maken! (info BCARG) 

 

Bell verkoopt drie politiehelikopters in Polen

Bell heeft drie Bell 407 GXi's geleverd aan de Poolse Nationale politie. Het toestel is uitgerust door Trakka Systems met een zoeklicht, een communicatielink, een camera en een operator console. De Poolse Nationale Politie is reeds 20 jaar gebruiker van Bell helikopters. Alleen al in Polen zijn er 12 Bell 407 geregistreerd. De totale vloot van 1.500 Bell 407 helikopters heeft reeds 470.000 vlieguren gemaakt. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *