Bezig met laden...

Logboek

Bell en Boeing/Sikorsky krijgen samen $575 miljoen voor fase 2 van FLRAA

Bell en Boeing/Sikorsky krijgen samen $575 miljoen voor fase 2 van FLRAA

In een persbericht heeft het Amerikaans leger de kandidaten voor de tweede fase van het FLRAA (Future Long Range Assault Aircraft) bevestigd. Zoals reeds bekend en verwacht zullen Bell Helicopters en de tandem Sikorsky-Boeing fondsen krijgen voor hun ontwikkelingen in de 'Competitive Demonstration & Risk Reduction (CD&RR)' fase II van het FLRAA-project.  

Dit betekent dat de huidige stand van de Bell V280 Valor en van de Sikorsky-Boeing Defiant X door de legerexperten als compatibel wordt aanzien met de vereisten van het FLRAA-project. Beide teams werken zeer nauw samen met de specialisten van het leger en zullen in de CD&RR fase II verder werken om de risico's in het project tot een minimum te herleiden terwijl ook gewerkt wordt om de ganse timing te verkorten. Het plan is duidelijk: de eerste legerunit die met de FLRAA helikopter wordt uitgerust zal kunnen vliegen in 2030. 

In deze fase II worden ook de missie-systemen en de bewapening verder uitgewerkt en verfijnt. Deze ontwikkelingsfase is de laatste voor het leger ergens midden 2022 zijn finale keuze zal bekendmaken tussen de V-280 Valor en de SB Defiant X.

In de afgelopen maanden heeft het Sikorsky-Boeing team de Defiant verder ontwikkeld tot de Defiant X met wijzigingen op het vlak van de besturing en op vlak van de digitale gevechtsomgeving. Bell Helicopters van zijn kant heeft intussen reeds drie jaar ervaring en 200 vlieguren met de V-280 Valor en heeft recent mogelijkheden toegevoegd zoals autonome vlucht en een gedistribueerd diafragma-sensorsysteem. 

Bell krijgt voor de CD&RR fase II een bedrag van $292 miljoen, terwijl Sikorsky-Boeing een bedrag van $284 miljoen ter beschikking krijgt. Waarom deze bedrijven een verschillend budget toegewezen kregen werd niet bekendgemaakt. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *