Bezig met laden...

Logboek

Hoe verging het Bell in het 1e kwartaal 2021?

Hoe verging het Bell in het 1e kwartaal 2021?

Eigenaar Textron groep heeft de resultaten van Bell Helicopter, voor het eerste kwartaal 2021 vrijgegeven.

Ter info, ook Cessna, Beechcraft, Kautex, Lycoming en Hawker zijn onderdeel van de Textron groep. In het eerste kwartaal vertegenwoordigt Bell 29,5% van de groepsomzet van Textron maar niet minder dan 42% van de operationele winst. Textron, een groep met veel luchtvaartbedrijven, kon in het eerste kwartaal zijn winst per aandeel verdubbelen (EPS $0.7 versus $0.35 in Q1/2020). 

De omzet van Bell Helicopters in het eerste kwartaal was $846 miljoen en was $23 miljoen of 2.8% beter dan dezelfde periode vorig jaar. De groei kwam vooral van de $66 miljoen hogere omzet bij de burgerhelikopters, dit terwijl de omzet van militaire helikopters ietwat daalde.

Bell leverde in het eerste kwartaal 2021 17 helikopters uit, twee meer dan in dezelfde periode 2020. 

De operationele winst van Bell was $105 miljoen en was $10 miljoen lager dan vorige jaar in het vierde kwartaal. Dit onder invloed van de lagere militaire omzet en hogere R&D kosten verbonden aan de ontwikkelingen voor de FVL (Future Vertical Lift) programma's voor het Amerikaans leger. Bell is in twee FVL projecten bij de genomineerden. Dit betreft het FLRAA (Future Long Range Assault Aircraft) en de FARA (Future Attack Reconnaissance Aircraft) programma. Beide programma's zijn uiterst belangrijk voor de toekomst van Bell Helicopters.

Het orderboek aan het einde van het kwartaal was $5,2 miljard of $100 miljoen minder dan eind 2020. 

Conclusie: Binnen de Textron groep blijft Bell Helicopters het goed doen. Toch is de invloed van de corona crisis goed zichtbaar in het aantal nieuwe orders en dat zal op termijn een nefaste invloed hebben op de resultaten. Maar voor de langere termijn kijken we vooral uit naar het resultaat in de FVL programma's van het Amerikaans leger. Mocht Bell een van deze programma's winnen zullen de resultaten zeer positief evolueren.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *