Bezig met laden...

Logboek

Guimbal Cabri G2 krijgt ook een Jet-A1 motor

Guimbal Cabri G2 krijgt ook een Jet-A1 motor

Toen Airbus Helicopters de Guimbal Cabri G2 voorstelde als de basishelikopter voor de ontwikkeling van de VSR700 onbemande helikopter voor de Franse Marine was het voor ingewijden duidelijk dat dit moeilijk zou worden met een AVGAS-pistonmotor. Op de zeeschepen van de Marine is meestal wel Jet-A1 beschikbaar maar geen AVGAS. 

Vorige week heeft Bruno Guimbal in de wandelgangen van de AERO 2022 in het Duitse Friedrichshafen bevestigd dat Guimbal werkt aan de certificatie van een Cabri G2 met een Continental CD-170 pistonmotor. Deze 170 pk diesel Jet-A1 is is een viercilinder-in-lijn watergekoelde motor met turbocompressor. De duurzame motor omvat een technologisch geavanceerd brandstofsysteemontwerp voor een extra niveau van redundantie.

De standaard motor van de Guimbal Cabri G2 is een Lycoming O-360-J2A, viercilinder boxer luchtgekoelde motor. Deze motor is ook in gebruik in de Robinson R-22 helikopters.

De recente testvluchten van de Airbus VSR700 UAS voor de Franse Marine werden reeds uitgevoerd met een toestel met de diesel / Jet-A1 pistonmotor. (zie video hieronder). Op basis van deze testen zoekt Guimbal blijkbaar nu ook een burgerlijke certificatie te bekomen voor zijn Cabri G2. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *