Bezig met laden...

Logboek

Update: Thomas, zoon van Patrick L. , veroordeeld door Franse rechter

Update: Thomas, zoon van Patrick L. , veroordeeld door Franse rechter

Thomas Lefevere, zoon van wielerploegleider Patrick Lefevere, werd door de rechtbank in Lille veroordeeld tot 10.000 euro boete en 6 maand voorwaardelijke gevangenisstraf. Lefevere gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank.

Even terug naar de feiten, intussen meer dan een jaar geleden. Gedurende de wielerwedstrijd Parijs - Roubaix op 9 April 2018 vloog Thomas Lefevere met zijn vader en sponsor Zdenek Bakala, met een Robinson R44 van STB-copter gedurende iets meer dan een uurtje naast het parcours. Maar blijkbaar had Thomas zich niet aangemeld bij de Franse ATC (Air Traffic Control) en was zich ook niet bewust van het feit dat er rond het parcours een no-fly zone was ingericht die alleen een beperkt aantal helikopters toeliet. Zo mochten alleen de Franse televisie, de organisatie ASO, de politiediensten en de reddingsdiensten binnen de zone rond het parcours vliegen.

Op 6 Juni 2019 kwam in Lille de zaak voor de rechtbank en kon Thomas samen met zijn advocaat zijn zaak bepleiten. De rechtbank nam de zaak in beraad en heeft intussen het vonnis uitgesproken. Boete 10.000 euro en zes maand voorwaardelijk. Lefevere en zijn raadsman betwisten de aantijgingen en zullen nu in beroep hun gelijk bepleiten.

Update:

Het dagblad de Morgen had een interview met Thomas Lefevere onder andere over deze zaak.

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *