Bezig met laden...

Logboek

Airbus lanceert de ACH160, de luxueuze versie van de H160, voor $14 miljoen

Airbus lanceert de ACH160, de luxueuze versie van de H160, voor $14 miljoen

De Airbus Helicopters ACH160 is de premium versie van de nieuwe H160 helikopter die door de EASA op 1 juli 2020 werd gecertificeerd. De eerste ACH160 leveringen zullen nog voor het einde van 2020 gebeuren.

Heel vroeg in de ontwikkeling van de H160 heeft Airbus Helicopters de luxueuze versie van de nieuwe generatie helikopter ingepland. Er werd rekening gehouden met speciale en zeer luxueuze binneninrichtingen en de high-end Helionix digitale avionics zorgt voor een eenvoudige besturing en een uitermate veilige vlucht. 

Maar deze luxe komt niet zonder een prijs. Airbus Helicopters vertelde dat de instapprijs voor de ACH160 $14 miljoen bedraagt. Maar dat de factuur kan makkelijk oplopen want de prijslijst heeft net als bij de luxe-auto's een ganse reeks optie's die het prijskaartje stevig kunnen aandikken. 

Airbus maakte bekend dat ze reeds bestellingen voor de ACH160 heeft ontvangen uit Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa, China en Zuid-Oost Azië. Tenminste één ACH160 bestelling kwam uit Italië. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *