Bezig met laden...

Logboek

Bell levert Bell 505's aan de Koreaanse Marine en de Jordaanse luchtmacht

Bell levert Bell 505's aan de Koreaanse Marine en de Jordaanse luchtmacht

Bell Helicopters, heeft de levering van de eerste drie Bell 505-helikopters aan de Koreaanse Marine (ROKN) voltooid. De overige 37 Bell 55-helikopters zullen worden geleverd tussen nu een 2025.

In mei 2022 werd een contract ondertekend tussen DAPA (Defense Acquisition Program Administration) van de Zuid-Korea en Bell nadat de Bell 505 was geselecteerd als de nieuwe militaire helikoptertrainer voor Zuid-Korea. De Bell 505-helikopters zullen door zowel de marine als het landleger worden gebruikt om hun helikopterpiloten op te leiden en te trainen.

“Het besluit van Zuid-Korea om de Bell 505 in te voeren is een bewijs van hun behoefte aan een geavanceerd helikoptertrainingsplatform. De ultramoderne trainingsomgeving van de Bell 505, ongeëvenaard in deze helikopterklasse, zal vaardigheden aan de volgende generatie piloten bijbrengen die hun operationele paraatheid zullen vergroten. Wij hebben het voorrecht een rol te kunnen spelen bij het opbouwen van deze capaciteit en het ondersteunen van de vloot van de strijdkrachten met onze toonaangevende aftermarket-programma's”, aldus Sameer Rehman, die nieuwe baas van Bell Asia Pacific. 

Met Korea erbij komt het totale aantal overheidsinstanties wereldwijd dat de Bell 505 als helikoptertrainer gebruikt op zeven: Indonesische marine, Jamaicaanse luchtmacht, Japanse kustwacht, Horizon International Flight Academy van de VAE, strijdkrachten van Montenegro, en de Koninklijke Jordaanse luchtmacht.

Sinds de Bell 505 in 2017 werd geïntroduceerd, zijn er meer dan 400 leveringen van de helikopter uitgevoerd en zijn er wereldwijd ruim 100.000 vlooturen geklokt. Met zijn tweekanaals FADEC-gestuurde motor, glazen cockpit, aanpasbare cabineruimte, bevestigingspunten en tweebladig rotorsysteem is de Bell 505 een toonaangevende helikopter in zijn klasse.

Ook vijf Bell 505 trainingshelikopters naar Jordanië

Op 17 november 2023 heeft Bell de levering bevestigd van de eerste 5 (van 10 bestelde) Bell 505 trainingshelikopters aan de bekende Jordaanse Luchtmacht. Ook deze helikopters zullen worden ingezet om het niveau van de trainingshelikopters te verhogen met de hedendaagse uitrusting (o.a. glass cockpit) en de nieuwe piloten een opleiding te geven die beter aansluit op de helikopters die ze in de toekomst zullen vliegen. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *