Bezig met laden...

Logboek

Preflight uw passagiers voor vertrek: het kan levens redden

Preflight uw passagiers voor vertrek: het kan levens redden

Als je met passagiers vliegt is het noodzakelijk om deze voor het vertrek een pre-flight briefing te geven. 

Niet om de pret te bederven maar om de passagiers attent te maken op dingen die wij als piloten maar normaal vinden. Het gevaar van de staartrotor is voor ons een aandachtspunt maar je passagiers kennen dit gevaar niet en zullen een draaiende staartrotor zelfs niet of moeilijk kunnen opmerken. 

De passagiers moeten ook weten en voorbereid zijn wat te doen in bepaalde (nood)situaties en bijvoorbeeld ook weten dat de collectief geen handvat is waar je je kunt vasthouden bij turbulentie. Je passagiers moeten ook weten dat turbulentie een eenvoudig bijproduct is van de wind en dat we de lucht en de wind nodig hebben om te vliegen. En dat misselijk worden ook kan gebeuren...en wat je dan moet doen.

Dit alles om te zeggen dat een preflight-briefing van je passagiers een absolute noodzaak is voor je vertrekt. Onderstaande video heeft je een voorbeeld hoe je dit kunt aanpakken en wat je allemaal moet meegeven aan je passagiers.

Many Safe Flights...met passagiers

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *