Bezig met laden...

Logboek

Bell en Tsjechie tonen Vipers en Venom gedurende de Nato-dagen

Bell en Tsjechie tonen Vipers en Venom gedurende de Nato-dagen

Bell viert het succesvol Tsjechisch Bell H-1-programma tijdens NAVO-dagen 2023 in Ostrava. Bell heeft al drie Bell AH-1Z Vipers en één UH-1Y Venom aan Tsjechië uitgeleverd als onderdeel van de 2019-deal om de Tsjechische strijdkrachten te moderniseren. Nog één AH-1Z Viper en zeven UH-1Y Venoms moeten worden geleverd. 
 
De AH-1Z Viper en UH-1Y Venom zijn Bell's nieuwste generatie speciale aanvals- en gevechtshelikopters. Bell ontwierp beide helikopters om een minimale logistieke voetafdruk te hebben, waardoor de operationele snelheid en wendbaarheid werden verbeterd en militairen meer veelzijdigheid kregen tijdens strategische operaties. 
 
Bell zal, samen met zijn Tsjechische partner, Pinnacle Solutions, ook de trainingen verzorgen voor de piloten en instructeurs. Het zal ook trainingen verzorgen voor de onderhoudstechnici in Tsjechië. 
 
"Pinnacle Solutions is verheugd om de Tsjechische strijdkrachten en Bell Textron te ondersteunen bij het leveren van deze nieuwe en vitale helikoptercapaciteiten aan Tsjechië", aldus Tina Tucker, president van Pinnacle Solutions. "Onze zeer ervaren professionals zullen de beste kwaliteit training bieden en ervoor zorgen dat de helikopters perfect worden onderhouden."
 
Tsjechië toont haar Bell H-1 helikopters nu tijdens de NAVO-dagen. Voorafgaand aan de aankomst van de helikopters voltooide een selecte groep Tsjechische piloten, vliegtuigbemanningen en technici hands-on helikoptertraining met de Amerikaanse mariniers op HMLAT-303 in Marine Corps Base Camp Pendleton in Californië.

Bell en Flight Safety International bouwden en installeerden de AH-1Z simulator op de Tsjechische luchtmachtbasis in Namest, waardoor de trainingen van de piloten nu verder kunnen doorgaan in Tsjechië.
 
Bell zet de productie voort op de resterende AH-1Z en UH-1Y in het Amarillo Assembly Center en coördineert met de Tsjechische en Amerikaanse regeringen via het Defense Contract Management Agency (DCMA) om leveringen van overige helikopters te plannen. De Tsjechische luchtmacht zal naar verwachting eind 2024 zelfstandig het squadron H-1's kunnen inzetten.

Op 3 mei 2023 heeft de VS-regering ook ingestemd met de nodige hardware en diensten om zes Bell AH-1Z Viper en twee Bell UH-1Y helikopters te moderniseren. Tsjechië kreeg deze acht Amerikaanse helikopters vorig jaar gratis uit Excess Defense Article (EDA) stock van het Amerikaans leger, maar moet de kosten van de transfer en de modernisering wel zelf betalen.  

Foto's © Bell Helicopters (Textron)

 

Aankomst van de eerste Bell H-1 helikopters in juni 2023

Foto's credit en ©: MoD Tsjechië

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *