Bezig met laden...

Logboek

Hill helicopters geeft update over de cockpit van haar nieuwe HX50

Hill helicopters geeft update over de cockpit van haar nieuwe HX50

Nadat hij op 24 augustus 2020 zijn nieuwe helikopter, de Hill HX50, aankondigde blijft CEO Jason Hill actief met een update over de revolutionaire design van de cockpit van de HX50.

Het ontwerp besteed speciale aandacht aan de noden en het comfort van de private helikoptereigenaars. Met deze nieuwe ontwikkeling, de HX50, wil Hill s'werelds eerste echte private helikopter voorstellen. Bij de voorstelling van de cockpit komt dit aspect weer aan bod. Hill wil de piloot comfort, gemak en eenvoud bieden bij de besturing van de helikopter en hij ontwikkelt dan ook heel iets anders dan de traditionele cockpits.

De ruime en stijlvolle elektronische displays tonen de essentiële informatie op een klare manier zoals we dat vandaag ook al zien bij de premium personenwagens. Niet verwonderlijk want Hill wil de klasse en het comfort van de high-end personenwagens nastreven in plaats van de technische soberheid van de 'normale' helikoptercockpit.

Voor de nieuwe glass cockpit display heeft Hill beroep gedaan op een avionics fabrikant en een digitale cockpit technologie specialist. De foto's tonen echt iets anders en Hill heeft daarbij ook een flight management software laten bouwen om alles te integreren. Geen aparte radio of transponder meer, geen separate aanduidingen maar een complete integratie tot wat Hill noemt een verbeterde VFR ervaring met comfort. Zelfs je Apple Ipad integreert zich zonder meer in de glass cockpit.

De vijf ruime comfortabele zetels (50 cm breed) zijn vervaardigd uit twee tonen Nappa leder. Elke zetel heeft een persoonlijke opbergruimte, een USB port en een vierpunts-harnas. De houders en aansluiting van de Bose ANR headsets zijn ingebouwd in de kopsteun van de zetel en vermijden de ganse kabelmiserie van de conventionele opstelling. Airco en Bluetooth zijn standaard in de cockpit.

De achterste zetels zijn iets hoger gebouwd en laten samen met de wijde vensters en dakvensters een ruim uitzicht voor de drie passagiers op de tweede rij. Ook hier heeft Hill de HX50 ontworpen met de luxe en het comfort van de piloot en de passagiers op de eerste plaats. 

Zoals we eerder schreven blijven we reikhalzend uitkijken naar de kostprijs van de HX50. Wat we tot op heden weten over deze nieuwe helikopter is super en dus blijven onze verwachtingen torenhoog... Soms leest het te mooi om waar te zijn!

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *