Bezig met laden...

Logboek

Nieuws uit onze luchtvaartregisters

Nieuws uit onze luchtvaartregisters

Ook deze maand konden we weer wat nieuws sprokkelen uit de Benelux luchtvaartregisters.

Even meegeven dat er in het Belgisch burgerlijk luchtvaartregister nu 140 helikopters staan geregistreerd en in Nederland 77 helikopters. Bij de militairen zijn er 75 actieve helikopters in Nederland en in België 18 actieve helikopters.

In de afgelopen maand juni 2022 konden we 2.656 actieve helikopters tellen boven de Benelux, 13,7% meer dan de 2.335 helikopters in juni vorig jaar. In juni 2020, in volle corona periode waren er slechts 2.022 actieve helikopters boven de Benelux. 

Op 23 juni 2022 noteerden we een absolute topdag met een record van 112 actieve helikopters boven de Benelux. 

 

Engelse MD902 van ESC komt naar Belgisch register

De MD902 met registratie G-KSSH werd op 30 juni 2022 uitgeschreven in de het Engels luchtvaartregister met de melding dat het toestel in België zal worden geregistreerd.

Het toestel was reeds eigendom van het Belgische ESC uit Genk (Zwartberg), een onderhoudsfirma met heel veel kennis van MD-helikopters en onderdeel van het Engelse bedrijf Specialist Aviation Services.


Eerste Robinson R44 Cadet in de Benelux

Op 30 mei 2022 werd de allereerste en splinternieuwe Robinson R-44 Cadet in het Belgisch luchtvaartregister ingeschreven en kreeg de registratie OO-FDS. Het toestel staat op naam van Heli-Support bv en de registratie de afkorting van eigenaar Frank De Smet.

Het nieuwe toestel arriveerde op 03/06/2022 in kratten arriveerde bij Aircraft Solutions bv op de Nederlandse luchthaven van Maastricht/Beek en werd intussen geassembleerd. Op 23 juni maakte het toestel zijn eerste testvlucht en twee dagen later werd het overgevlogen naar zijn nieuwe thuisbasis EBAW. Het toestel zal worden ingezet door helikopteroperator Heli&Co voor inspectievluchten in opdracht van Fluxys en de Gasunie. 

We hopen de volgende maand een paar foto's te kunnen tonen van deze nieuwe knalgele helikopter.

 

Bell 206B JetRanger II met registratie OO-LMI

Op 15 juni 2022 werd het toestel door eigenaar François Favart officieel afgeschreven uit het Belgische luchtvaartregister, met vermelding dat het toestel naar het Amerikaanse luchtvaartregister verhuist.

Het toestel werd in 1973 gebouwd en heeft intussen reeds de respectabele ouderdom van 49 jaar.

Deze  JetRanger is wel nog niet in het Amerikaanse luchtvaartregister ingeschreven. Of het toestel in België blijft of daadwerkelijk naar de VS konden we niet te weten komen.

 

De nieuwe Guimbal Cabri G2 met registratie OO-SKY is reeds actief

Op 8 juni 2022 werd een nieuwe 2 zits-helikopter Guimbal Cabri G2 in het Belgisch luchtvaartregister ingeschreven met call-sign OO-SKY voor eigenaar Diatrans te Brakel (B). De registratie verwijst naar de lieve dochter van de eigenaar. De OO-SKY is de derde Guimbal Cabri G2 in het Belgisch luchtvaartregister. 

De afgelopen dagen, op 5 en 6 juli 2022 werd het toestel opgemerkt in de Franse Provence in de streek van Vaison-la-Romaine. Blijkbaar wordt het toestel daar in de vakantiesfeer uitgetest voor het naar België komt.

We hopen de volgende maand een paar foto's te kunnen tonen van deze nieuwe heli.

 

De Bell 206 JetRanger met call-sign OO-EAN

Dit toestel kwam op 15 juni naar de Antwerpse luchthaven (EBAW) met een speciale vermelding op de romp: Super 8.

Voor de echte bierkenners is dit de naam van de India Pale Ale, een amberkleurige bier met meer hop, van de brouwerij Haacht. Gewoon reclame of een bedekte boodschap van de piloot...only God knows!

Met dank aan ASA (Aviation Society of Antwerp) voor de foto van de OO-EAN

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *