Bezig met laden...

Logboek

Russian Helicopters gaat (eindelijk) zijn KA-62 certificeren

Russian Helicopters gaat (eindelijk) zijn KA-62 certificeren

Het wordt stilaan menens voor de nieuwe Russian Helicopters bi-turbine Ka-62. Nu de financiering van het project volledig rond is kan verder worden gewerkt aan de certificering en de voorbereiding van de productie van het toestel.

De Ka-62 is een ontwerp van Kamov, een dochteronderneming van Russian Helicopters, en wordt gebouwd door Progress Arsenyev Aviation Company, ook al een dochter van de Russian Helicopters groep. Progress heeft intussen reeds drie prototypes gebouwd van de Ka-62 waarvan de laatste zijn maidenvlucht heeft gemaakt op 27 december 2019 in de fabriek van Progress in Arseniev (bij Vladivostoc aan de Japanse Zee).

Russian Helicopters gaat nu beginnen met de 480 testvluchten die moeten leiden naar de certificatie. CEO A. Boginsky, hoopt de certificatie in 2020 rond te krijgen en de eerste productiehelikopters reeds in 2020 uit te leveren. Dit zou een mooie realisatie zijn in een vertraagd project. De Ka-62 ontwikkeling werd in 2011 aangekondigd in samenwerking met een aantal Westerse bedrijven (het Franse Safran, het Oostenrijkse Zoerkler, het Franse Aerazur Zodiac - intussen een onderdeel van Safran - en het Engelse Transas Aviation - nu onderdeel van het Finse Wartsila).

Toen Rusland de Krim annexeerde en er Westerse sanctie's werden afgekondigd vroeg het Kremlin om het project te herbekijken en er zoveel mogelijk Russische bedrijven bij te betrekken in plaats van Westerse. Deze beslissing leidde tot meer dan 2 jaar vertraging en het is ons nog niet volledig duidelijk wie wel en wie niet uit de boot is gevallen. Voor zover we weten blijft Safran voorlopig aan boord en zou Transas Aviation vervangen zijn door RPKB (Ramenskoye Instrument design bureau).

De beide Safran turbines van de Ka-62 zijn van het type Ardiden 3G met een vermogen van 1.780 hp (continu vermogen). Maar Russian Helicopters heeft intussen aan UEC Klimov, een dochteronderneming van de holding Rostec (hoofdaandeelhouder van Russian Helicopters), gevraagd om een gelijkaardige turbine te ontwikkelen.  

Een paar specificatie's van de Ka-62:

Foto copyrights: Russian Helicopters  

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *