Bezig met laden...

Logboek

India stopt bestelling van 10 Russische Ka-31 helikopters

India stopt bestelling van 10 Russische Ka-31 helikopters

India heeft de onderhandelingen met Rusland stopgezet over de aankoop van 10 Ka-31-helikopters ter waarde van $ 520 miljoen, na onzekerheden over de wapenleveringen tijdens de Russische invasie van Oekraïne."

Maar niet alleen de mogelijke leveringsproblemen door Russian Helicopters zouden aan de basis liggen van deze beslissing. Verschillende bronnen geven aan dat het leger ook over de kwaliteiten en de efficiëntie van deze helikopter twijfelt. Weer anderen bevestigen dat geopolitieke druk de oorzaak is, aangezien het merendeel van de internationale gemeenschap de Russische aanval op Oekraïne sterk veroordeelt.

De Indiase regering heeft de onderhandelingen met Rosoboronexport en Russian Helicopters voor onbepaalde tijd opgeschort, vertelde een functionaris van het Indiase ministerie van Defensie op voorwaarde van anonimiteit. De functionaris zei dat de de opschorting te wijten is aan zorgen over het vermogen van Moskou om orders uit te voeren, evenals problemen met betrekking tot betalingsoverdrachten.

Ambtenaren van de Indiase marine hebben dan weer gezegd dat de opschorting een tegenslag is voor de marine, omdat de Ka-31-helikopters nodig zijn voor het tweede vliegdekschip van het land, INS Vikrant, dat lokaal werd gebouwd en in juli 2022 in gebruik zal worden genomen. 

De Indiase marine exploiteert momenteel 14 Russian Helicopters Ka-31 helikopters, die in 2003 (4), in 2005 (5) en in 2013 (5) werden geleverd en waarbij India van Russian Helicopters afhankelijk is voor reserveonderdelen, reparaties en revisieondersteuning.

Er gaan nu stemmen op om 'vergelijkbare' helikopters te kopen bij HAL (Hindustan Aeronautics Ltd), een groot Indisch luchtvaartbedrijf, maar dat door de Indische legerleiding niet hoog wordt aangeschreven door eerdere problemen bij de leveringen van helikopters.

Foto © Indiase Regering - Open licentie - Ka-31 aan boord van de Indiase INS Vikramaditya

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *