Bezig met laden...

Logboek

Maxi-heli Mi-26 vanuit Kessel aangekomen bij PS AERO in Baarle (NL)

Maxi-heli Mi-26 vanuit Kessel aangekomen bij PS AERO in Baarle (NL)

PS AERO bv in het Nederlands Limburgse Baarle is de specialist in de Lage Landen en ver daarbuiten in het kopen, verkopen en verhuren van oude militaire helikopters en vliegtuigen en allerlei en onderdelen. Zelfs Hollywood kent PS Aero en doet beroep op de onderneming van Piet Smedts om helikopters, vliegtuigen en simulators te huren voor films en evenementen.  

Piet Smedts wist een van de drie reusachtige Russian Helicopters Mi-26 (zie ons eerder artikel) op de kop te tikken en deze vanuit Antwerpen met een binnenschip via de Maas naar het Limburgse Kessel te varen. 

Daar werd de grootste helikopter ter wereld op de kade geladen en stond hij te wachten op kort transport over de weg naar PS Aero in Baarle. Maar dit was geen sinecure want de bijna 9 meter hoge helikopter moet per vrachtwagen onder hoogspanningsleiding ter hoogte van het Mariaplein in Kessel. En om dit te realiseren moest deze spanningsvrij worden gemaakt en dat kon niet voor begin april. Ondertussen moest de Mi-26 met de Russische registratie RA-06041 op de Kuypers werf aan de Maas staan.

Op 5 april werd de maxi-helikopter dan op een dieplader van transport Louis Huys geladen en werd s' avonds vanop de Kesselse kade, netjes onder de hoogspanning in Kessel, naar de terreinen van PS AERO in Baarlo gereden.

Alles verliep vlekkeloos en nu kan Piet Smedts en zijn team starten om de intussen sinds 15 jaar verloederde maar uitzonderlijke helikopter terug 'toonbaar' te maken. Vliegen zal het toestel nooit meer doen. De Mi-26 kon reeds jaren geleden niet meer voldoen aan de verscherpte veiligheidseisen om in de EASA landen te mogen vliegen. 

We houden natuurlijk vinger aan de pols en als grootste helikopter ter wereld terug toonbaar is zullen we deze zeker eens gaan bezoeken en brengen we een fotoreportage mee.    

Foto's hierboven credits: PS AERO Baarle (NL)

Foto's hieronder vanop de kade te Kessel: credits Pim - dank voor de medewerking!

 

 

 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *