Bezig met laden...

Logboek

Airbus App: 'Before your Flight' ligt klaar, gratis download

Airbus App:  'Before your Flight' ligt klaar, gratis download

Alle piloten streven naar optimale veiligheid bij het vliegen. Om dat te bereiken moet je volledig begrijpen welke potentiele risico's verbonden zijn een de betreffende vlucht en hoe je de juiste beslissingen kunt nemen. Je moet voorbereid zijn op alles wat er kan gebeuren gedurende je vlucht. 

Om ons te helpen met deze uitdaging hebben de partners van het European Safety Promotion Network – Rotorcraft (ESPN-R) – enkele nuttige apps ontwikkeld die voor ons piloten vrij te downloaden zijn.

Zo hebben Airbus Helicopters, Leonardo en NGFT Consulting Switzerland, samengewerkt met leden van de ESPN-R om dergelijke apps te ontwikkelen die kunnen bijdragen tot een betere vliegveiligheid en risicoanalyse. Zoals gezegd zijn ze gratis voor de piloten en is er geen commerciele interesse mee gemoeid.

Hoe kunnen deze apps u helpen als piloot?

De apps willen je helpen om beter de vliegrisico's te kennen, te analyseren en om waar mogelijk het risico beter te beheersen. De bedoeling is natuurlijk om het aantal ongevallen door operationele factoren te beperken. Een veiligheidsanalyse van helikopterongevallen toont aan dat 75% van de crashes te maken hebben met operationele factoren, die konden worden vermeden door een betere risicobewustzijn en betere beslissingen. 

Andere statistieken tonen aan dat private helikoptereigenaars en operatoren met minder dan 5 helikopters driemaal meer kans hebben op een ongeval dan helikopteroperatoren die meer dan 20 helikopters in dienst hebben. 

De apps zijn dan ook speciaal ontwikkeld voor individuele piloten en kleine operatoren.

In de app van Airbus Helicopters maakt u een analyse van het risico voor de vlucht; de app noemt dan ook toepasselijk: 'Before your Flight'. De app is gebaseerd op een risico checklist die werd opgesteld door de ESPN-R (het vroegere European Helicopter Safety Team (EHEST).

De app is beschikbaar in 9 talen in Europa, Rusland, China, Zuid-Korea en Latijns Amerika.

Je kunt de app downloaden:

Veel succes ermee!

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *