Bezig met laden...

Logboek

Volocopter en Grab gaan samenwerken in Zuid-Oost Azie

Volocopter en Grab gaan samenwerken in Zuid-Oost Azie

De Duitse luchttaxi-pionier Volocopter en de super-app Grab, de Aziatische tegenhanger van Uber, gaan samenwerken om te onderzoeken hoe ze Volocopter luchttaxi's in de Aziatische mega-steden kunnen commercialiseren.

De studie gaat vooral kijken in welke steden en op welke routes er Volocopter luchttaxi's kunnen worden ingezet. Tegelijkertijd zal worden uitgekeken om snel een aantal testvluchten in deze steden te organiseren.

De sterke positie van Grab in Zuid-Oost Azië is een uitstekend platform voor Volocopter om in deze zeer drukke en overbevolkte steden snel oplossingen te kunnen voorstellen. In 339 steden bestuurt Grab vandaag de dag al een uitgebreid netwerk van conventionele taxi's, naast een groot aantal andere oplossingen zoals bijvoorbeeld het betalen zonder cash en leveringen van maaltijden aan huis.

Grab biedt een meer uitgebreide oplossing dan Uber en is zonder meer de marktleidende APP in Zuid-Oost Azië. Het is actief op 163 miljoen mobiele telefoons en heeft 9 miljoen chauffeurs in zijn systeem. Sinds de start in 2012 heeft Grab 4 miljard taxiritten gemaakt.

Door deze samenwerking kunnen Volocopter en Grab minstens gelijke tred houden met Uber en Uber Elevate. Voordeel voor Volocoper en Grab is dat ze beiden reeds bestaande oplossingen hebben die ze snel kunnen inzetten. Uber daarentegen heeft een groter bereik maar heeft nog geen vliegende oplossing. 

Lees hier vorige artikels over Volocopter.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *