Bezig met laden...

Logboek

Autoflug bouwt zetels voor de VoloCity

Autoflug bouwt zetels voor de VoloCity

Dat het Volocopter menens is met haar VoloCity multicopter is intussen meer dan duidelijk.

Als een van de pioniers op het vlak van de UAT (urban air transport) of de luchttaxi heeft Volocopter het bouwen van prototypes en testtoestellen nu achter zich gelaten en bouwt nu de VoloCity, de finale luchttaxi waarmee Volocopter een EASA-certificatie wil bekomen. 

Volocopter heeft daarvoor haar structuur en management versterkt, nieuwe medewerkers en experten aangeworven en een extra kapitaalronde afgerond. Daarnaast is Volocopter nu ook een selectie bezig van leveranciers / partners om specifieke delen van de VoloCity te produceren. De selectie van die partners wordt gemaakt op basis van bewezen ervaring in de luchtvaartsector.

Volocopter heeft voor de zetels van de VoloCity het Duitse Autoflug gecontracteerd. Deze zal haar modulaire Flyweight zetels aanpassen voor de VoloCity en een muuraansluiting maken voor de zetels om optimaal gebruik te maken van de beperkte ruimte in de tweezit VoloCity. 

De Flyweight zetels voor de VoloCity moeten voldoen aan de specifieke eisen voor de luchtvaart en meer speciaal in dit geval aan de eisen qua gewicht, zitcomfort en veiligheid.

Voor Autoflug is het de eerste maal dat ze kan pionieren in de UAT sector. Maar met 100 jaar ervaring in de luchtvaart is deze onderneming een prima partner voor Volocopter.

Vorige week kondigde Volocopter aan dat het voor de vluchtcontrole-computer van de VoloCity in zee gaat met Diehl Aviation.

Autoflug toonde op de Heli-Expo 2019 in Atlanta voor het eerst de AUTOFLUG FLYWEIGHT® UP in de Kopter SH-09 van de Zwitserse Kopter groep (onderdeel van de Leonardo Groep).

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *