Bezig met laden...

Logboek

Schweizer levert helikopters aan luchtmachten van El Salvador en Senegal

Schweizer levert helikopters aan luchtmachten van El Salvador en Senegal

Er zijn drie monumenten in de helikopterwereld die een groots verleden hebben maar waarvan het heden en de toekomst soms aan een zijden draadje hing; dit zijn Enstrom Helicopters, MD Helicopters en last but not least Schweizer.

De Schweizer productlijn, met een roemrijk verleden (zie onderaan) is in 2018, na meer dan dertien jaar aanmodderen onder de vleugels van een weinig geïnteresseerde eigenaar Sikorsky, verkocht aan Schweizer RSG, een nieuwe dynamische onderneming die verbonden is met de Rotorcraft Services Group uit Fort Worth, Texas. En Schweizer blijft nu groeien door nieuwe contracten en leveringen aan buitenlandse legers.

Senegalese luchtmacht
In mei 2022 leverde Schweizer een nieuwe Schweizer 300C helikopter aan de Senegalese luchtmacht. De Senegalese luchtmacht nam in juli 2021 de eerste productie Schweizer 300C helikopter in ontvangst. In maart 2022 tekende Senegal een vervolgcontract met Schweizer voor vijf extra Schweizer 300C helikopters voor de Senegalese luchtmacht. Het eerste toestel uit dit contract werd in mei 2022 geleverd en de resterende leveringen staan gepland voor het einde van het derde kwartaal van 2022.

De vijf extra Schweizer 300C-helikopters zullen de vliegopleidingsacademie van de Senegalese luchtmacht ondersteunen en zullen worden gebruikt voor ab initio- en instrumenttraining. Iedere helikopter is volledig uitgerust voor IFR-vliegtraining met Garmin GPS, Bendix King NavComs, Garmin Transponders met ADS-B-uitgang en RC Allen digitale kunstmatige horizon en directionele gyros. Met extra brandstoftanks is de vliegtijd te verlengd tot 6,4 uur. 

Salvadoraanse luchtmacht
In april 2022 leverde Schweizer een nieuwe basislijn VFR Schweizer 300C aan de Salvadoraanse luchtmacht, de eerste nieuwe Schweizer-helikopter die sinds 1984 aan het land El Salvador werd geleverd. De helikopter zal worden gebruikt om ab initio vliegtraining te geven aan toekomstige luchtmachtpiloten.

Bovendien heeft de Salvadoraanse luchtmacht een mondelinge overeenkomst gesloten om voor het einde van het jaar een nieuwe met IFR uitgeruste Schweizer 300C aan te schaffen, in afwachting van goedkeuring van het budget.

Schweizer: een beetje geschiedenis

De geschiedenis van de Schweizer-helikopter gaat terug tot de Schweizer Aircraft Corporation, opgericht in 1939. De gebroeders Schweizer (Paul, William en Ernest) die in 1930 hun eerste zweefvliegtuig produceerden, breidden toen het bedrijf uit met het ontwerp en de productie van zweefvliegtuigen, landbouwvliegtuigen, vliegtuigen en helikopters.

De Schweizer 300CBi is ontworpen en vervaardigd door Hughes Aircraft als de Hughes 269. Het oorspronkelijke gebruik van de Hughes 269 was in training voor het Amerikaanse leger. In 1984 kocht McDonnell Douglas, Hughes Helicopters. In 1986 verwierf Schweizer alle rechten op de helikopters van McDonnell Douglas. In 2004 werd Schweizer gekocht door Sikorsky Aircraft Company en geëxploiteerd totdat het in 2018 werd verkocht aan Schweizer RSG.

Schweizer is momenteel eigendom van en wordt geëxploiteerd onder de naam Schweizer door individuen die een enorme passie hebben voor de tijdloze, betrouwbare en veilige lijn van lichte helikopters, waaronder de S300C™-, S300CBi™- en S333™-modellen. Ze worden geproduceerd door Schweizer in Fort Worth, Texas. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *