Bezig met laden...

Logboek

Britse competitiewaakhond gaat CHC's acquisitie van Babcock UK dieper uitspitten

Britse competitiewaakhond gaat CHC's acquisitie van Babcock UK dieper uitspitten

De Britse CMA (Competion & Markets Authority) zich weer uitgesproken over de acquistie van Babcock UK door CHC Group LLC

In zijn eerdere conclusie op 18 november 2021 stelde CMA dat er vier spelers zijn die vandaag concurreren voor helikopter offshore transporten naar booreilanden voor de Britse kusten; dit zijn Babcock, CHC, Bristow en NHV. Ze heeft onderzocht wat het effect van het opslorpen van Babcock UK door CHC zal zijn en komt tot de conclusie dat de concurrentie tussen de overblijvende spelers zal verminderen en dat de keuze voor de klanten substantieel zal verminderen. Ze is ook van mening dat het verdwijnen van Babcock geen nieuwe ruimte zal creëren voor een nieuwkomer op de markt.

Het had daarom aan de koper, CHC, gevraagd om ten laatste op 25 november 2021 met voorstellen of verbintenissen te komen om deze situatie te remediëren. Op basis van deze voorstellen of verbintenissen zou de CMA dan een definitieve beslissing nemen in deze zaak. 

In haar interim beslissing van 29 november 2021 stelt de CMA dat CHC haar heeft medegedeeld geen voorstellen of verbintenissen te kunnen doen die de door CMA vastgestelde situatie zou kunnen remediëren. Daarom heeft CMA beslist om een onderzoeksgroep samen te stellen die de gevolgen van de acquisitie van de offshore helikoptertransporten van Babcock UK door CHC verder moet onderzoeken.

De onderzoeksgroep heeft tot 15 mei 2022 om met een finaal rapport te komen die de basis zal vormen voor de definitieve beslissing van de CMA.

CHC kocht de verlieslatende offshore helikopterarm van Babcock in maart 2021. Naast het hoofdkwartier in het Britse Aberdeen heeft deze Babcock afdeling ook activiteiten in Denemarken en Australië. In deze drie vestigingen samen heeft deze Babcock afdeling 500 medewerkers en 30 helikopters. 

De Britse concurrentiewaakhond kan zich alleen uitspreken over de CHC acquisitie van het Britse deel van Babcock Offshore. De meest extreme beslissing van de CMA zou kunnen zijn dat ze CHC verplicht het Britse deel van Babcock Offshore te verkopen. Voor de ganse verlieslatende Babcock Offshore betaalde CHC £10 miljoen.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *