Bezig met laden...

Logboek

Turkse Titra gaat ook onbemande helikopters leveren aan militairen

Turkse Titra gaat ook onbemande helikopters leveren aan militairen

Turkije heeft zich in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne op alle vlak kunnen positioneren. President Erdogan wierp zich op als vertrouwensfiguur tussen Poetin en Zelensky, en hij kon zijn slag thuishalen bij de NATO-toetreding van Finland en Zweden. De schoonzoon van de president, Selcuk Bayraktar, ontwikkelde de Bayraktar TB2 een bewapende drone waarvan Oekraïne een 25-tal stuks in zijn arsenaal heeft. De successen van de Bayraktar TB2 in de oorlog zijn intussen overal bekend en schoonzoon kan de bestellingen niet snel genoeg uitleveren.

Een andere Turkse drone en onbemande helikopterbouwer is Titra Technology. De nieuwe CEO Davut Yilmaz maakte onlangs bekend dat Titra vanaf 2023 zijn onbemande helikopter Alpin in aantallen zal kunnen produceren. 

De verhoogde oorlogsdreiging in de wereld heeft ervoor gezorgd dat Titra door de defensie van verschillende landen werd uitgenodigd om het toestel voor te stellen aan hun legers. Ook Europese en NAVO-landen hebben intussen hun interesse in de Alpin geuit.

De onbemande ALPIN kan met een nuttige lading van 200 kg tot 9 uur in de lucht vliegen en dat tot op een hoogte van 6 kilometer. Waar de Alpin eerst werd ingezet bij civiele opdrachten zoals bosbranden heeft Titra Technology de onbemande helikopter nu aangepast voor militaire operaties. 

Militair kan het toestel worden ingezet voor verkenningsmissie boven vijandelijk gebied maar het toestel kan ook bewapend worden en uitgerust met AI (artificiële intelligentie) of ingezet worden voor de bevoorrading van vooruitgeschoven troepen. 

De Alpin is een bestaande helikopter, de CH-7 Kompress, die door Titra Technology is omgebouwd in samenwerking met een Wit-Russisch ingenieursbureau. Dit laatste is misschien niet de beste gok geweest als je nu aan NAVO-landen wil verkopen...

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *