Bezig met laden...

Logboek

EHang's cloud systeem voor onbemande eVTOL's gecertificeerd

EHang's cloud systeem voor onbemande eVTOL's gecertificeerd

EHang kondigde aan dat de Chinese luchtvaartautoriteit CAAC haar UACS (Unmanned Aircraft Clod System) heeft gecertificeerd.

Unmanned Aircraft Cloud System, goedgekeurd door de Civil Aviation Administration of China voor proefoperaties, is een essentiële basis voor commerciële activiteiten na de certificering van de EHang EH216-S eVTOL. 

Maar het blijft wel lang wachten op de certificering van de EHang EH216-S eVTOL. Al dikwijls werd een nieuwe datum met de fanfare aangekondigd maar al even dikwijls ging deze datum in alle stilte voorbij en blijft de certificering van de eerste passagiers eVTOL ter wereld op zich wachten.

Momenteel heeft EHang alomvattende strategieën voor toekomstige commerciële activiteiten uitgewerkt. De afgelopen twee jaar heeft het bedrijf onder leiding van de CAAC proefoperaties uitgevoerd naast de toepassing van de typecertificering. Gedurende deze periode van twee jaar heeft EHang meer dan 9.300 succesvolle toeristische vluchtproeven op lage hoogte uitgevoerd op 20 locaties in 18 steden in China, waaronder onder meer Guangzhou, Shenzhen, Zhuhai, Zhaoqing en Sanya. Tijdens dit proces is een professioneel en goed opgeleid AAV-operatieteam opgebouwd met een digitaal platform ontwikkeld voor operatiebeheer en -diensten van Urban Air Mobility (UAM), waardoor veelzijdige, haalbare en repliceerbare proefoperatie-ervaring is opgebouwd. 

Maar waarom de CAAC ondanks al deze testen nog steeds op de rem staat om het typecertificaat toe te kennen blijft een raadsel. Wij blijven dit met interesse volgen maar stilaan sluipt wat meer twijfel in dit dossier.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *