Bezig met laden...

Logboek

Leonardo geeft een overzicht van zijn marktpositie

Leonardo geeft een overzicht van zijn marktpositie

Leonardo heeft in een persbericht op 1 april (en het was geen april-grap) haar solide positie op de wereldmarkt voor helikopters toegelicht.

Na het recente succes op Heli-Expo 2022 in Dallas, Texas (8-10 maart), bevestigt Leonardo zijn sterke positie op de commerciële helikoptermarkt en kondigt verdere vooruitgang aan met de recente verkoop van 23 helikopters van verschillende modellen aan verschillende operators in Europa, Noord-Amerika en Latijns-Amerika, voornamelijk voor vip/bedrijfsvervoer, energieondersteuning en zoek- en reddingsacties. (klik hier voor de Leonardo video

De totale verkoop omvat 15 AW139 medium bi-turbines, drie AW169s lichte mediums, drie AW109 GrandNew lichte bi-turbines, een AW119Kx eenmotorige en een AW189 super medium tweemotorige helikopter. Gecombineerd hebben deze bestellingen een waarde van bijna €256 miljoen, met leveringen tussen 2022 en 2023.

VIP/zakelijke markt 

In de VIP/corporate-markt bestelde distributeur voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland, Sloane Helicopters, drie AW109 GrandNew-vliegtuigen. Sinds het begin van de samenwerking met Sloane zijn 91 commerciële Leonardo-helikopters geleverd aan operators en particuliere klanten in het VK en Ierland en Leonardo blijft de grootste fabrikant van VIP-/bedrijfshelikopters in het VK. Tegen de zomer van 2023 zullen nog eens tien vliegtuigen aan de regio zijn geleverd. 

Comexport bestelde een AW169 VIP in Brazilië. Het type is al zeer succesvol gebleken in deze belangrijke markt voor Leonardo, waar al zeven eenheden zijn geleverd aan verschillende operators op een totaal van 190 helikopters van verschillende types die verschillende markten in het Zuid-Amerikaanse land bedienen.

De Turkse officiële distributeur Kaan Air heeft een bestelling geplaatst voor een AW139. Toho Air Service, in het kader van zijn heli-commuter-service die de zes grote Izu-eilanden in de omgeving van Tokio met elkaar verbindt, zal eind 2022 een AW139 inzetten, wat de ingang van het type op de Japanse markt voor shuttlediensten markeert en verder groeit het buitengewone succes van de AW139 in het land waar tegenwoordig bijna 70 eenheden in dienst zijn voor de meest uiteenlopende functies.

Met een aandeel van 45% in de afgelopen tien jaar is Leonardo de wereldleider in de tweemotorige VIP-/bedrijfshelikoptermarkt, inclusief privé-, charter- en VVIP/overheidstransportdiensten, dankzij het modernste en grootste productassortiment met ultramoderne avionics en navigatiesystemen samen met toonaangevende prestatie-, veiligheids- en comfortnormen.

Energie / Offshore  en SAR / reddingsmarkten 

Het succes van de AW169 lichte medium tweemotorige helikopter in het segment van offshore-activiteiten voor de duurzame energie-industrie, met name voor windmolenparken in de Noordzee met verschillende operators, wordt sterker met een bestelling van twee extra vliegtuigen door HeliService international GmbH uit Duitsland (zie onderstaande video). Deze helikopters zullen vanaf de zomer van 2023 worden gebruikt om de fabrikant van de Vestas-windturbines te ondersteunen bij zijn offshore windparkprogramma in Taiwan. Het contract brengt het totale aantal door HeliService bestelde AW169's op vijf sinds de eerste aankoop eind 2015.

In Mexico tekende passagiersvervoersoperator Pegaso, een bestaande AW139-operator, voor een extra vliegtuig om zowel offshore-transport als opsporings- en reddingsoperaties uit te voeren. In Italië heeft Elilombarda al twee AW109 Trekker-helikopters geaccepteerd, die nu klaar zijn voor operaties in de Italiaanse offshore-energiesector, en het eerste offshore-geconfigureerde vliegtuig van dit type worden. Bovendien zijn onlangs ook twee AW109 Trekkers in Griekenland in dienst getreden voor medische spoedeisende taken ter versterking van de luchtambulanceoperaties van het National Center for Emergency Care (EKAV) en de algehele intensive care-capaciteiten in het hele land. 

Deze verschillende laatste updates vormen een aanvulling op de belangrijke aankondigingen die Leonardo op de helikoptertentoonstelling in de VS heeft gedaan, waaronder een overeenkomst voor vier VIP/corporate - utility AW609 tiltrotors met een Europese operator, de aanstaande introductie van 16 VIP/corporate - EMS AW139's door THC in Saoedi-Arabië Arabia en het plan voor de verlenging van de distributeursovereenkomst voor de markt voor gebruikte civiele helikopters met Rotortrade. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *