Bezig met laden...

Logboek

Franse NH-90 Cayman aan het werk - video

Franse NH-90 Cayman aan het werk - video

Wij schrijven veel over de problematieken rondom de NH-90 maar met deze video laten we ook de inzet en de kwaliteiten van de helikopter zien!

De Franse Marine heeft 23 NH-90 NFH (Nato Frigate Helicopter =  marineuitvoering) in dienst sinds december 2019 en nog eens 4 in bestelling. Deze NH-90 serie is uitgerust om vanop oorlogsschepen te opereren. De helikopters kunnen opstijgen en landen tot een zeegang level 6; dit is wilde zee met hoge en korte deining en golven van 4 tot 6 meter hoog.   

Deze helikopters zijn uitgerust voor ASW (anti-submarine) en ASuW (anti-surface unit warfare). Ze kunnen SAR operatie's aan alsmede maritieme verkenningsopdrachten, logistieke transporten, beveiligingsopdrachten, medische CASEVAC (casualty evacuation) en speciale operatie's.

Onderstaande video werd gedraaid in september 2019 vanop de marine luchtmachtbasis Hyères aan de Middellandse Zee (nabij Toulon).  

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *