Bezig met laden...

Logboek

Sikorsky viert levering 5.000e Black Hawk helikopter

Sikorsky viert levering 5.000e Black Hawk helikopter

Sikorsky heeft vorige vrijdag zijn 5.000e "Hawk"-variante helikopter uitgeleverd, een UH-60M Black Hawk aan het Amerikaanse leger. Het iconische vliegtuig zal nog tientallen jaren het Amerikaanse leger en internationale operators blijven ondersteunen. 

"Sikorsky is als bedrijf gesmeed door de Black Hawk", zei Sikorsky-president Paul Lemmo. "De Black Hawk en zijn varianten presteren wanneer betrouwbaar-heid en prestaties niet onderhandelbaar zijn. Black Hawk-helikopters blijven hun veelzijdigheid en paraatheid demonstreren met de nieuwste technologische ontwikkelingen en voortdurende Amerikaanse en wereldwijde investeringen in deze helikopter."

Legers over de hele wereld gebruiken het Black Hawk-platform en zijn afgeleiden, waaronder MH-60R / S marinehelikopters, MH-60T multi-missie helikopters, HH-60W reddingshelikopters en internationaal gebouwde S-70 Black Hawks, die allemaal hun veelzijdigheid en mogelijkheden hebben bewezen in een spectrum van uitdagende missiesets.

Sikorsky's hoogopgeleide en ervaren personeel produceert de nieuwste generatie Hawk-helikopters in het Amerikaanse Stratford, en er is een grote internationale vraag naar de Sikorsky S-70 Black Hawk, die vervaardigd wordt door Lockheed Martin's PZL Mielec-faciliteit in Polen. Meer dan 35 internationale klanten exploiteren de Black Hawk dankzij het wereldwijde ondersteuningsnetwerk en de voortdurende modernisering.

Hoewel de helikopter al langer bestaat dan de meeste soldaten die het nu ondersteunt, is het leger van plan om de ervaren helikopter nog meer dan 40 jaar in de frontlinie te gebruiken. 

Op de feestelijk viering van de levering van de 5.000 Black Hawk waren naast Sikorsky CEO Paul Lemmo ook Lockheed-Martin CEO Jim Taiclet en US Army kolonel Calvin Lane, Project Directeur van de Black Hawk alsmede enkele toppolitici aanwezig.

De toekomst van de Black Hawk

Terwijl U.S. Army de Future Vertical Lift-helikopter selecteert, ontwerpt en bouwt, zal de Black Hawk de fundamentele tactische luchtaanvals- en utility helikopter van het Amerikaanse leger blijven. Moderniseringsinspanningen die de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van Black Hawk verbeteren en de directe bedrijfskosten te verlagen, zijn onder meer:

  • Een modulaire open systeembenadering die een snelle integratie van opkomende technologieën mogelijk maakt om het bereik, de overlevingskansen, de dodelijkheid en de duurzaamheid te vergroten;
  • Verbeterde turbinemotor om het liftvermogen en het bereik te vergroten; 
  • Geavanceerde digitale systemen ter ondersteuning van een verslechterde visuele omgeving en geautomatiseerde activiteiten;
  • Digitale tools, waaronder voorspellende analyses die de uitvaltijd en onderhoudskosten van de helikopters verminderen;
  • In februari 2022 vloog Lockheed Martin zijn eerste onbemande optioneel bestuurde (OPV) Sikorsky UH-60A / S-70 Black Hawk testhelikopter aangedreven door Sikorsky's MATRIX™ autonomietechnologie in samenwerking met het DAPA (Defense Advanced Research Projects Agency). 

"We zijn toegewijd aan alle Black Hawk H-60- en S-70-operatoren en kijken uit naar duurzame partnerschappen in het Hawk-programma in de komende jaren," voegde Nathalie Previte, vice-president van Army and Air Force Systems bij Sikorsky, eraan toe. "Het blijft onze prioriteit om aan de eisen van onze klanten te voldoen en te voldoen aan de behoeften van huidige en toekomstige operationele eenheden."

Foto's © Sikorsky Helicopters

Video:
Video afspelen...

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *