Bezig met laden...

Logboek

Chinooks vliegen nu van Zeeland naar Duitsland - maar wat zijn dit voor helikopters?

Chinooks vliegen nu van Zeeland naar Duitsland - maar wat zijn dit voor helikopters?

Nu Nederland vanuit Zeeland naar het Oosten wordt doorkruist door Amerikaanse militaire helikopters kregen we de vraag van een paar lezers hoe een Chinook vliegt en wat de Chinook helikopters eigenlijk doen bij de militairen.

Eigenlijk is de Boeing CH-47 Chinook een van de meest iconische helikopters ter wereld. Samen met de legendarische Bell Huey werden ze beiden bekend toen ze in de Vietnam oorlog furore maakten. De Chinook is een 2-motorige multifunctionele middelzware tandemrotor-transporthelikopter die primair werd ontwikkeld voor troepen- en materieelvervoer van en naar het slagveld.

De unieke tandemrotor en de krachtige motoren geven de helikopter naast een typisch geluid ook een ongelofelijke stabiliteit en grote snelheid. Het toestel wordt naast de US en Nederland ook gebruikt door de krijgsmachten van Australië, Egypte, Griekenland, Iran, Italië, Japan, Marokko, Singapore, Spanje, Thailand, Turkije, Verenigd Koninkrijk en Zuid-Korea. Er zijn in totaal ongeveer 1250 Chinooks actief wereldwijd.

Maar als je met de Chinook wil meevliegen en er echt alles van wilt weten moet je inchecken in onderstaande video en je laten betoveren door een zeer speciale helikopter! We wensen je een prettige vlucht...

Video:
Video afspelen...

3 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *