Bezig met laden...

Logboek

Ehang blijft praktische UAM oplossingen uitrollen

Ehang blijft praktische UAM oplossingen uitrollen

Het Chinese EHang (Nasdaq: EH), pionier in de UAM (unmanned air mobility) wereld, is constant op zoek naar nieuwe toepassingen voor haar EHang VTOL's.

 

Express leveringen met UAM's

Net voor het jaareinde kondigde EHang aan dat het samen met JD en ZTO Express de specificatie's voor 'Express Delivery Services by Unmanned Aircrafts' heeft geschreven. De Chinese Staatspost heeft deze specificaties intussen uitgevaardigd en deze zijn vanaf 1 januari 2021 van toepassingen voor express leveringen met drones in China. 

Hiermee is de weg vrijgemaakt om de EHang 216L in China in te zetten voor de inzet van intelligente luchtlogistiek met UAM's. De specificaties bepalen dat deze leveringen mogen gebeuren door UAM's met een MTOW (maximum takeoff weight) van 150 kg en een snelheid van maximum 100 km/u. De EHang 216L (logistieke versie) past perfect in deze specificaties. EHang plant intussen reeds applicaties in de olie- en gasindustrie, e-commerce, retail en logistiek.

De Chinese tekst van deze specificaties kun je hier downloaden.

 

Toerisme en personenvervoer 

Op 12 januari 2021 kondigde EHang dan aan dat het een strategische overeenkomst heeft gesloten met het Zhuhai Toerisme departement en operator Flying World om luchttaxi's voor personenvervoer en toerisme te gaan inzetten in Hengqin New Area, het grootste eiland en een vrije trading zone in Zhuhai in de Chinese provincie Guangdong.  

Bedoeling is om EHang AAV (autonomous aerial vehicles) centers te bouwen en zo de EHang AAV's te integreren in het dagelijkse leven van de lokale bevolking. Bij de openingsceremonie op 8 januari heeft EHang een vloot van EH216 AAV's ingezet om 36 passagiers een AAV-ervaring te geven in een vlucht boven het Tianqin Park in Hengqin New Area. 

Verschillende vluchten werden samen uitgevoerd en bestuurd door de EHang commando en controle systemen. De vluchten werden bijgewoond door de lokale autoriteiten, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, inwoners en de pers. 

Hengqin New Area is uniek gelegen, kort bij Hong Kong en Macau. Het is in het ontwikkelingsplan van de Chinese staat opgenomen als het nieuw centrum voor de samenwerking tussen Guangdong, Hong Kong en Macao en toerisme. De EHang AAV oplossing past perfect in dit plan. (zie onderstaande video) 

Foto copyrights: EHang

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *