Bezig met laden...

Logboek

Boeing krijgt eerste contract om Chinook's te upgraden naar type F Block II

Boeing krijgt eerste contract om Chinook's te upgraden naar type F Block II

Het Amerikaanse leger plant een eerste contract met Boeing om Chinook CH-47 helikopters te upgraden tot versie Block II. Dit (proef)contract zou voor een aantal tussen 4 en 14 Chinook's CH-47F een upgrade voorzien. De werkzaamheden zijn gepland in de periode 2021 tot 2022.

Boeing heeft reeds drie CH-47F Block II helikopters in aanbouw in haar fabriek in Ridley Park, Pennsylvania. Het eerste prototype zou nog in het eerste kwartaal van 2019 zijn maidenvlucht maken.

Een belangrijk onderdeel van de Block II upgrade zijn de nieuwe rotorbladen die een extra 1.500 lbs liftkracht moeten garanderen op 4.000 voet bij 35° Celsius. Het is de bedoeling om de MTOW (maximum take-off weight) op 54.000 lbs te brengen. Dit om een JLTV (joint light tactical vehicle) te kunnen transporteren.

Verder zijn in de Block II upgrade een verbeterde avionics voorzien, een hogere snelheid en een versterkte overbrenging van motorvermogen naar de rotor. Bedoeling is om 20% extra vermogen van de Honeywell T55 turbines naar de nieuwe rotorbladen te brengen. 

De eerste leveringen van productiehelikopters van het type CH-47F Block II is voorzien voor 2023. Het Amerikaans leger voorziet een mogelijke upgrade naar Block II van 500 Chinook's CH-47F helikopters. Daarmee zou de volledige vloot van het type F omgebouwd worden.

Daarnaast werkt het leger verder aan de upgrade van al haar Chinooks naar de versie F. Alleen al deze laatste opdracht brengt Boeing een omzet van $14 miljard.

Ook Nederland zal tegen 2021 al zijn Chinooks op versie F geupgraded hebben. Tegen dan zouden we 20 Chinooks CH-47F in dienst moeten hebben. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *