Bezig met laden...

Logboek

De Russische Ka-52 Alligator krijgt problemen na intensieve missie's

De Russische Ka-52 Alligator krijgt problemen na intensieve missie's

De Russische Kamov Ka-52 Alligator-aanvalshelikopter lijdt naar verluidt aan ernstige structurele tekortkomingen als gevolg van blootstelling aan aanzienlijke trillingsniveaus afkomstig van het coaxiale rotorsysteem.

In intensieve oorlogsomstandigheden creëert het coaxiale rotorsysteem van de Ka-52 zware trillingen. De echte operationele ervaring in de oorlogsomstandigheden in Oekraïne bevestigde dat de Ka-52-helikopter gevoelig is voor overmatige trillingen die leiden tot mechanische storingen en door trillingen veroorzaakte metaalmoeheid.

Foto's die op sociale media zijn verschenen, tonen verschillende schade aan Ka-52-helikopters veroorzaakt door overmatige romptrillingen tijdens het opstijgen en landen. Deze Russische gevechtshelikopters verliezen de kappen van hun landingsgestel en krijgen scheuren in de vleugels waaraan de hoofdbewapening is opgehangen.

Ernstige onbalans in de roterende delen van Ka-52 leidt tot instabiliteiten tijdens de vlucht waardoor controle moeilijk, zo niet onmogelijk wordt. Ernstige trillingen kunnen ook van invloed zijn op avionics en navigatieapparatuur.

Het Oekraïense leger heeft al verschillende Russische gevechtshelikopters neergeschoten vanuit draagbare antitank-raketsystemen op het moment dat de bemanning overmatige trillingen ervoer en de situatie rondom niet kon controleren.

Tot op heden vertelden militaire experten dat de Russische Mi-28 en de Ka-52 met de Amerikaanse Apache AH-64E konden wedijveren voor de titel van beste aanvalshelikopter ter wereld. Intussen heeft Russian Helicopters met de Ka-52M een nog betere versie gebouwd. Of de Ka-52 ook in oorlogsomstandigheden de 'beste' is zullen we wel nooit weten...

 

 

De Oekraïnse Kustwacht haalt Russische Mil Mi-24 uit zee

De slag om en rond Kiev in het begin van de Russische oorlog tegen Oekraïne was hevig en heeft veel onschuldige slachtoffers gemaakt. Maar ook de Russische helikopters bleven niet gespaard. 

De Oekraïnse Kustwacht heeft een foto verspreid van een Mil Mi-24 helikopter die ze uit de brede Dnjepr ten noorden van Kiev heeft geborgen. Men vertelde erbij dat dit een van de vele gecrashte Russische helikopters waren; deze claim konden we niet verifiëren...

 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *