Bezig met laden...

Logboek

Maidenvlucht van de Sikorsky HH-60W helikopter

Maidenvlucht van de Sikorsky HH-60W helikopter

Sikorsky's nieuwste HH-60 W Combat Rescue Helicopter kon op 17 Mei 2019 zijn succesvolle maidenvlucht maken op de Sikorsky site van West Palm Beach, Florida.

De HH-60W is een compleet nieuwe helikopter ontworpen op basis van de UH-60M Black Hawk voor de Amerikaanse luchtmacht. Het toestel is speciaal ontwikkeld voor het opsporen en redden van militairen en zodoende het mantra hoog te houden: "Leave no one behind."

De maidenvlucht van de HH-60W duurde meer dan een uur en Sikorsky testte het hoveren, lage snelheid vliegen en een passage over het vliegveld. Deze eerste testvlucht bewees de theorie van de tekentafel.   

Sikorsky hoopt nu snel het OK te krijgen van de Amerikaanse luchtmacht om de initiele productie aan te vatten. Ondertussen wordt het testprogramma van de HH-60W volledig opgestart. Volgende week gaat een tweede HH-60W de lucht in en de derde en vierde helikopter zullen nog deze zomer hun maidenvlucht maken. Met testdata van 4 helikopter zal de Amerikaanse luchtmacht een duidelijk beeld krijgen van de mogelijkheden van haar nieuwste helikopter.

De HH-60W Combat & Rescue Helicopter is betrouwbaarder en beter dan zijn voorganger de HH-60G Pave Hawk. De nieuwe helikopter heeft onder andere:

  • een brandstof systeem ingebouwd met een totaal van 2.500 liter bruikbare jetfuel; dat is dubbel zoveel als de opslag in de UH-60M Black Hawk. Deze extra capaciteit laat de US Air Force toe te werken in een veel groter gebied en geeft extra kansen om gewonden op te sporen en te repatrieren.
  • T700-GE-701D turbines
  • een corrosie bestendige romp
  • kunststoffen rotorbladen
  • het toestel heeft meer mogelijkheden op gebied van defensieve systemen en vermindering van kwetsbaarheid,
  • betere wapensystemen
  • cyber support & security:
    • de HH-60W zal het meest geconnecteerde helikopter worden die ooit is geproduceerd. In een moderne gevechtssituatie zal de helikopter kunnen rekenen op een steun en informatie van zowel andere toestellen als van ruimtetechnologie, en dit ook op de meest afgelegen en onbereikbare plaatsen.  
  • een betere ecologische voetafdruk dan de HH-60G Pace Hawk (alhoewel dit vrij relatief is)

De Amerikaanse luchtmacht kijkt vooral uit naar meer overlevingskansen en ziet in dit verband vooral uit naar de extra mogelijkheden die het toestel zal bieden.

Het HH-60W Combat & Rescue programma voorziet in een totaal van 113 helikopters om de HH-60G Pave Hawks te vervangen.

De eerste vier HH-60W worden gebouwd onder de "Engineering & Manufacturing Development (EMD)" fase van het programma. Nadien worden dan vijf helikopters gebouwd onder de fase: "System Demonstration Test Articles (SDTA)".

Als alles volgens plan verloopt zouden de eerste productietoestellen eind 2020 van de band moeten rollen.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *