Bezig met laden...

Logboek

Duitse Airbus Helicopters CEO vraagt politici om orders

Duitse Airbus Helicopters CEO vraagt politici om orders

De CEO van de Airbus Helicopters Duitsland en de fabriek in het Duitse Donauworth slaat alarm. 

Wolfgang Schoder, is een top-directeur van Airbus Helikopters groep en sprak deze week met de lokale krant Augsburger Allgemeine. In zijn analyse ziet Schoder een aanhoudende inzinking van bestellingen uit de burgerluchtvaart ook bij helikopters. Deze inzinking maakt dat Airbus Helicopters op de limieten stoot van zijn mogelijkheden om te overleven. 

In zijn alarmkreet vraagt Schoder aan de Duitse federale regering en de Duitse deelstaatregeringen om de geplande helikopteraankopen nu te formaliseren zodat Airbus Helicopters de werkgelegenheid in zijn fabrieken kan garanderen. Er zijn een belangrijk aantal geplande aankopen bij Defensie die Airbus nu zou willen toevoegen aan zijn orderboek.

Airbus Helicopters is geen voorstander van ontslagen onder zijn gespecialiseerde medewerkers maar dan moeten de autoriteiten ook hun planning omzetten in bestellingen aldus Schoder. 

Het bedrijf heeft reeds allerlei kostenbesparingen ingezet en onderhandeld met de ondernemingsraden over de vraag of de arbeidsduurverkorting kan worden uitgebreid tot de helikoptersector. Het is nog niet duidelijk wanneer en in hoeverre de arbeidstijd moet worden verkort. Schoder: "Het is heel moeilijk voor ons, we hebben onze medewerkers immers goed opgeleid. Maar gezien de terugval van de bestellingen moeten we de kosten verder verlagen."

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *