Bezig met laden...

Logboek

Vervanger gecrashte NH90 intussen in het Caribisch gebied

Vervanger gecrashte NH90 intussen in het Caribisch gebied

De Zr.Ms. Groningen kan na 2,5 maand weer beschikken over een NH-90 maritieme gevechtshelikopter. Woensdag vertrok de NH90 met registratie N-110 via luchttransport naar het Caribisch gebied. Deze NH-90 helikopter vervangt de NH-90 met registratie N-234 die op zondag 19 juli crashte voor de kust van Aruba. Bij deze crash kwamen twee bemanningsleden om, twee anderen overleefden de crash. 

De NH90 is vorige week op Vliegbasis Eindhoven gereedgemaakt voor het luchttransport. Het toestel is afgelopen dinsdag dan in een C-17-transportvliegtuig geladen. Dat toestel is 1 van de 3 vliegtuigen van het gezamenlijke NAVO-programma Heavy Airlift Wing. Dit is de eerste keer dat een Nederlandse NH90 met een C-17 werd vervoerd

Het is niet gebruikelijk dat de Nederlandse Defensie helikopters via luchttransport invliegt. Normaal gesproken vaart het toestel mee op het patrouillevaartuig dat naar het inzetgebied gaat, maar daar is vanwege de pilot wisselbemanning vanaf geweken.

Zr.Ms. Groningen is sinds juli 2020 als stationsschip actief in het Caribisch gebied. Het schip wordt daar ingezet voor kustwachttaken, reddingsacties, counter-drugsoperaties en het verlenen van noodhulp. De NH90 helikopter zorgt daarbij voor ondersteuning.

De vervanging van het toestel stond al op de agenda voor het ongeval met de NH-90 N-234. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *