Bezig met laden...

Logboek

EHang krijgt UAM vraag uit Parijs

EHang krijgt UAM vraag uit Parijs

Het Chinese EHang (Nasdaq: EH), een van de marktleiders op gebied van AAV (autonomous aerial vehicle) is gevraagd als een belangrijk onderdeel van het Re.Invent Air Mobility initiatief in Parijs.

Dit programma wil een UAM (urban air mobility) ecosysteem bouwen in de Franse hoofdstad en heeft daarvoor 150 oplossingen geselecteerd uit 25 landen. Bedoeling is om 'een' UAM ecosysteem klaar te hebben tegen de Olympische en Paralympische Spelen van 2024 in Parijs. Na de Spelen zullen de gekozen oplossingen verder worden gebruikt voor het dagelijkse personenvervoer in Parijs.

Het programma bekijkt allerlei aspecten van UAM, niet alleen de bouw en gebruik van VTOL's maar ook de infrastructuur aan de grond, de integratie in de ATC (air-traffic control), de operationele organisatie, de reservatie en de planning. EHang zal leidend zijn wat betreft de AAV oplossingen en zal zijn ervaring in Chinese steden op dit gebied kunnen aanwenden.

Vanaf juni 2021 zullen de eerste testvluchten doorgang vinden om en rond Pontoise onder de supervisie van de Franse luchtvaartautoriteit DGA met ondersteuning van EASA en Eurocontrol.

De Parijse regio wil een voortrekker en een sterke referentie worden op gebied van de elektrische luchttaxi. Het initiatief komt van de Groep ADP (die de Parijse luchthavens Orly, Charles de Gaulle en Le Bourget beheerd), de Groep RATP (een groot wereldwijd stadstransportbedrijf - trein, metro, bussen, etc) en de Choose Paris Region, een publieke ontwikkelingsmaatschappij voor de Parijse regio.

 

Extra kapitaal voor EHANG

Op 30 januari 2021 maakte EHang bekend dat Carmignac, een bekende Europese vermogensbeheerder, een investering van $40 miljoen heeft gemaakt in EHang. De investering gebeurde door de uitgifte van nieuwe Class A aandelen.  

Het EH-aandeel kreeg door deze plaatsing een extra boost op de Nasdaq en steeg na de aankondiging met 30% in twee dagen. Per eind 2020 stond het aandeel op $21,11 nu op 2 februari op $81.45. Leuk verhaal maar volgens ons zit er toch wat 'lucht' in het aandeel. We verwachten het resultaat over 2020 per begin maart 2021.  We blijven dit opvolgen.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *