Bezig met laden...

Logboek

Rotor Technologies laat R22 onbemand vliegen

Rotor Technologies laat R22 onbemand vliegen

Rotor Technologies Inc., liet op 2 december 2022 een Robinson R22 helikopter onbemand vliegen op de UAS-testlocatie van de FAA in New York.  

Rotor's team van MIT-wetenschappers combineert vluchtbesturingsalgoritmen, computervisie en satellietcommunicatie om 'CloudPilot' te creëren, een besturingssysteem dat helikopteroperaties veiliger en gemakkelijker moet maken. 

Met behulp van CloudPilot kan een piloot een helikopter van overal ter wereld "besturen". Het systeem maakt gebruik van commerciële Low Earth Orbit-satellietconstellaties zoals SpaceX's StarLink om gegevens met minimale vertraging over lange afstanden over te dragen. Gepatenteerde VR-technologie geeft piloten een beter zicht dan in de cockpit, waardoor operaties 's nachts en bij slecht zicht mogelijk zijn en ongevallen worden voorkomen die worden veroorzaakt door desoriëntatie van de piloot of andere menselijke fouten.

CloudPilot zal in eerste instantie worden gebruikt om bosbranden te bestrijden, waarbij helikopters water droppen of brandvertragers laten vallen om de verspreiding van branden te vertragen. De helikopter kan ook logistieke ondersteuning bieden aan brandweerlieden op de grond. Rotor Technologies, Inc werkt samen met Amerikaanse federale en staats-agentschappen om in 2023 veldtesten uit te voeren.

De eerste vlucht op 2 december 2022 verifieerde de werking van de vluchtbesturingen, motorbesturingen en afstandsbedienings-systemen van Rotor. De piloot bevond zich in een controlestation op de grond en manipuleerde de vluchtbesturingen tijdens de vlucht rechtstreeks, waardoor realtime input werd geleverd om de helikopter te stabiliseren. Communicatie van de helikopter en het controlestation werd verzonden via meerdere digitale radioverbindingen, terwijl een kabel een back-up bood.

Het vluchtprototype, een aangepaste Robinson R22, officieel aangeduid als "R22S6–01" en onofficieel Birdy McBirdface genoemd, is een van de twee identieke prototypen die door de FAA zijn gecertificeerd voor R&D en veldtesten.

Foto © Rotor Technlogies Inc. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *