Bezig met laden...

Logboek

Ontwerpers CityHawk willen hun VTOL snel op de markt zetten

Ontwerpers CityHawk willen hun VTOL snel op de markt zetten

Het Israëlische Urban Aeronautics gaat in zee met het Aziatische Ascent, een aanbieder van diensten voor luchttaxi's, om de lancering van de eVTOL, CityHawk,  te versnellen.  

De CityHawk is een VTOL, niet veel groter dan een grote SUV, die vijf passagiers en een piloot kan rijden en vliegen. Het toestel is voorbewogen door Urban Aeronautics Fancraft technologie gebaseerd op twee grote ingebouwde rotoren en aangedreven door twee motoren. Het ontwerp volgt de FAA standaards inclusief de “Category A” takeoffs regelgeving. Dit laat toe dat de CityHawk binnen bestaande regels kan worden gecertificeerd. De CityHawk is de civiele versie van de bestaande militaire Cormorant.

Enkele specificatie's van de CityHawk:

  • Snelheid: 270 km/u
  • Vliegafstand: 150 km
  • Laadvermogen: 760 kg
  • Nodige plaats om te landen: 3m x 8m
  • Geluid: 70 dBA

De samenwerking met Ascent heeft tot doel om de CityHawk te integreren in een reeds bestaand systeem van luchttaxi diensten. Vandaag biedt Ascent deze diensten aan met helikopters maar de bedoeling is om deze zo snel mogelijk ook aan te bieden met de Israëlische CityHawk. Ascent kan vandaag luchttaxi diensten aanbieden vanaf $150 per zetel maar eens de VTOL zal klaar zijn zal dat veel minder kosten. Een onbemande CityHawk zou zelfs een kostprijs kunnen bereiken van $1,25 per km. 

Voordeel van de samenwerking met Ascent is dat Urban Aeronautiics zelf geen infrastructuur moet bouwen voor zijn VTOL's in de steden waar het actief wil zijn. Het kan gewoon starten op het bestaande netwerk en infrastructuur van Ascent. Als tijdslijn voor de introductie ziet Urban Aeronautics CEO, Dr. Rafi Yoeli, 2022-2023. 

In januari 2020 kondigde Urban Aeronautics reeds een samenwerking aan met Boeing voor de ontwikkeling van een onbemande versie van de VTOL op basis van de Fancraft technologie.   

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *