Bezig met laden...

Logboek

Uitnodiging: vandaag 25 helikopters op Dutch Heli Day in Stroe

Uitnodiging: vandaag 25 helikopters op Dutch Heli Day in Stroe

Vandaag zaterdag 3 augustus wordt voor de tweede keer de Dutch Heli Day gehouden in Stroe op de Veluwe. Zo’n 25 helikopters uit binnen- en buitenland zijn die dag aanwezig en er zitten bijzondere helikoptertypen bij. 

De Joint Helicopter Pilots (JHP), de vereniging van helikoptervliegers in Nederland nodigt u en uw familie om gratis dit evenment bij te wonen.

Deelnemers

Tussen 11 en 13 uur komen de helikopters aan, zoals een Cougar van de Koninklijke luchtmacht, een EC145 traumahelikopter, een EC155 van Heli Holland en een MD500 van SP Luftbild uit Duitsland. Goed vertegenwoordigd zijn helikopters van het type Robinson R44/R66 (onder andere een Oostenrijks exemplaar) en Eurocopter/Airbus EC120/H120. Ook de wat oudere typen ontbreken niet in de vorm van een Bolkow Bo 105 en Alouette III. Deze laatste helikopter staat al in Stroe. Vermeldenswaard zijn verder de aanwezigheid van meerdere AS350 Ecureuil’s, een Cabri en een Gyrocopter. 

Programma

Het programma voor de tweede Dutch Heli Day ziet er als volgt uit:
11.00-13.00 uur: aankomst van de helikopters
13.30-16.00 uur: openstelling van het landingsterrein voor publiek, de vliegers geven toelichting bij hun heli’s
15.00-16.00 uur: demonstratie helikopter schaalmodellen  
16:00-17.00 uur: vertrek helikopters
17.00 uur: einde programma
Het programma voorziet verder in een aviamarkt, oldtimertractoren en een springkussen voor de kinderen.  

Joint Helicopter Pilots

De Dutch Heli Day is een initiatief van Joint Helicopter Pilots (JHP), de vereniging van helikoptervliegers in Nederland. Het doel van de dag is om geïnteresseerden kennis te laten maken met de helikopterwereld. Belangstellenden kunnen hun bezoek aan de helikopters combineren met het oogstfeest op het terrein van De Kruif Machines. De eerste Dutch Heli Day vond plaats in 2013. Ondanks het matige weer kwamen er toen zo’n 3.500 bezoekers op de Heli Day af. 

Praktische informatie

De Dutch Heli Day is gratis toegankelijk. De locatie is Stroeërweg 46, Stroe.

Kijk voor meer informatie op www.jhp.aero

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *