Bezig met laden...

Logboek

Bristow herrijst uit Chapter 11 bescherming

Bristow herrijst uit Chapter 11 bescherming

Het Amerikaanse Bristow, een van de grootste helikopteroperatoren ter wereld, heeft bekendgemaakt dat de rechtbank van Texas op 4 Oktober 2019 zijn "herstelplan" heeft goedgekeurd. 

Bristow zal zijn voorgesteld financieel herstelplan nu uitvoeren en zal op 31 Oktober 2019 officieel uit Chapter 11, bescherming tegen zijn schuldeisers, stappen. Het 'nieuwe' Bristow zal herrijzen als een private onderneming die voor meer dan 50% in handen zal zijn van Alternative Asset Management LP, South Dakota Investment Council, Empyrean Capital Partners, LP, Bain Capital Credit en Oak Hill Advisors. De overige aandelen van de onderneming zijn in handen van crediteuren en houders van schuldpapieren. De 'nieuwe' onderneming zal $535 miljoen aan vers kapitaal bezitten.

Bristow kon in minder dan 5 maand na zijn Chapter 11 aanvraag zijn financiele herstructurering laten goedkeuren door het merendeel van zijn schuldeisers en de rechtbank.  Het complete dossier van deze zaak kun je hier nog eens nalezen.

Na CHC en PHI is Bristow de derde grote helikopteroperator die met succes een herstructurering na een Chapter 11 kreeg goedgekeurd. Zware financiele lasten en de crisis in de olie- en gasoffshore waren de voornaamste oorzaak dat de ondernemingen in de rode cijfers terecht kwamen en bescherming moesten zoeken tegen hun schuldeisers. De betrokken ondernemingen hebben na de herstructurering heelwat minder schuld op hun balans en vertrekken met een gezonde cash-positie.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *