Bezig met laden...

Logboek

Britse marine vuurt Martlett raketten vanop een Leonardo Wildcat helikopter

Britse marine vuurt Martlett raketten vanop een Leonardo Wildcat helikopter

De Britse Marine heeft een aantal vuurtesten gedaan met de Leonardo AW159 Wildcat HMA Mk2 helikopter. De helikopter, die door Leonardo gebouwd wordt in het Britse Yeovil, kon succesvol de Martlett raket lanceren als bescherming en verdediging van het vliegdekschip waaraan het verbonden is. De raket vertrok 0,3 seconden na het vuurcommando, en versnelde tot anderhalf maal de snelheid van het geluid. 

Deze testen zijn een belangrijk mijlpaal voor het nieuwe systeem dat de Wildcat helikopters zal bewapenen. De Wildcat helikopters worden volgend jaar operationeel met dit systeem op de HMS Queen Elizabeth. De Britse Marine en het leger hebben de Wildcat vijf jaar geleden in dienst genomen en dit succes is het bewijs van de knappe samenwerking tussen de Britse industrie en de MoD, het Britse ministerie van Defensie.

Voordien was de Martlett raket reeds getest vanop de HMS Sutherland maar nu was het de eerste keer vanop een helikopter. Het afvuren van de raket werd door hoge resolutie camera's opgenomen zodat alle aspecten van de lancering in detail kunnen worden geanalyseerd.

De Martlett raket beschikt over een precisie laserstraal waardoor de raket kan worden ingezet op grote maar ook op kleine doelwitten zoals jetski's. De raket weegt 13 kg, vliegt aan een snelheid van 1,5 Mach en kan afgevuurd worden vanop meer dan 6 km van het doelwit.

De Leonardo Wildcat is de laatste generatie van polyvalente helikopters die aangekocht werden om te opereren vanop fregatten en aanvalsschepen. De Wildcat kan in alle weersomstandigheden vliegen. De Wildcat versie, marine aanvalshelikopter die de Britten gebruiken, kan Sting Ray torpedo's meevoeren, is uitgerust met een zwaar machinegeweer, en heeft twee lanceerders voor specifieke marineraketten.   

Foto copyrights: Britse Marine

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *