Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws: Airbus ACH130 Aston Martin - Processierupsen - Leonardo EBACE

Kort nieuws: Airbus ACH130 Aston Martin - Processierupsen - Leonardo EBACE

Airbus ACH130 en Aston Martin

EBACE-beurs Geneve, 23 mei 2022.  Airbus Corporate Helicopters (ACH) heeft zich ertoe verbonden de productie van de ACH130 Aston Martin Editie voort te zetten zelfs nadat de initiële productie van de speciale uitvoering sneller dan verwacht was uitverkocht.

De onderscheidende en stijlvolle helikopter is een speciale versie van de ACH130 met een reeks interieur- en exterieurontwerpen gemaakt door Aston Martin die de verbeelding van helikopterbezitters hebben geboeid die de sensatie van het besturen en het plezier van het besturen van luxe sportwagens en luxe helikopters waarderen. Je kunt de ACH130 Aston Martin zien op Airbus stand Z43.

Iets meer dan twee jaar na de lancering heeft ACH op één na alle 15 helikopters verkocht die in de oorspronkelijke productieplanning voorzien waren. Bestellingen zijn afkomstig uit de hele wereld, waaronder Zuidoost-Azië, Europa, Latijns-Amerika, Nieuw-Zeeland en Noord-Amerika.

Nu heeft ACH besloten om nog eens 15 exemplaren te produceren om tegemoet te komen aan de aanhoudende interesse in de ACH130 Aston Martin Editie. Als je interesse hebt moet je rekenen op een prijskaartje van minimaal € 3,3 miljoen.

Foto © Airbus - Adrien Daste

 

Processierupsen en helikopters

Processierupsen worden moeten bestreden worden niet vanwege schade aan geïnfecteerde eikenbomen, maar vooral vanwege de gezondheidsrisico’s voor de mens. Mottenlarven hebben brandharen die kunnen leiden tot pijnlijke huiduitslag, oogirritatie en ademhalingsmoeilijkheden, maar ook duizeligheid, slaperigheid en anafylactische shock.

De eikenprocessiemot (Thaumetopoea processionea) is een grijsbruine mot waarvan de harige larven zich opvallend voeden met de bladeren en scheuten van verschillende soorten eiken. Grote nesten van rupsen die in het voorjaar uitkomen, zijn vaak duidelijk te zien in geïnfecteerde bomen. De klimaatverandering zorgt ervoor dat de soort zich steeds meer en makkelijker verspreidt.

Om larven te bestrijden worden nesten worden vaak gestofzuigd of verbrand. Dit zijn meestal tijdrovende en voor de mens gevaarlijke acties. Daarom zocht men verder en kwam men uit bij de helikopter. 

De strijd tegen mottenlarven vanuit de lucht begon onlangs in het noorden van het Duitse Saksen-Anhalt. Helikopters spuiten daar reeds enkele dagen een speciale lotion op de eiken, waardoor de rupsen stoppen met eten waardoor ze enkele dagen later op natuurlijke wijze sterven. 

Foto: testvlucht met een Robinson R22 met sproei-uitrusting

 

Leonardo maakt balans op van de EBACE 2022

EBACE 2022 was de eerste luchtvaartbeurs waar het nieuwe Agusta VIP-merk werd geïntroduceerd. Leonardo wil deze brand terug in de markt zetten om haar luxe private helikopters te promoten. De naam 'Agusta' werd destijds uit de markt gehaald omdat het door een aantal omkoopschandalen een negatieve connotatie had gekregen.

Leonardo's leiderschap in 's werelds VIP/corporate bi-turbine helikoptermarkt blijft groeien met nieuwe bestellingen die zijn aangekondigd op EBACE 2022 (Genève 23-25 mei). Leonardo verkocht drie AW109 GrandNew light twin, één AW109 Trekker en twee AW139 intermediate twin helikopters met leveringen in het VK , Italië en Duitsland in 2022 en 2023. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *