Bezig met laden...

Logboek

EHang toont gecentraliseerd drone-management bij een overstroming

EHang toont gecentraliseerd drone-management bij een overstroming

Ehang, marktleider op gebied van autonome drones of AAV's (Autonomus Aerial Vehicle) heeft actief meegewerkt bij een oefening hoe men moet reageren bij een overstromingen.  De oefening ding door in Shapguan in China. Het scenario was de doorbraak van de dijken van de Wujiang rivier. Door deze overstroming was het stadscentrum en de scholen bedreigd. 

Als een van de partners is de oefening reageerde EHang snel en stuurde 10 AAV's naar de overstroming. De AAV's werden bestuurd vanuit een remote commando en controle centrum.

De EHang AAV's toonden in een live stream de vooruitgang die de hulpdiensten maakten bij de reparatie van de dijkbreuken, het verdelen van de nodhulp, de activiteiten van de verschillende diensten en een algemeen beeld van de rampplaats. Daarnaast werden de AAV's ook ingezet om reddingsvesten en andere hulp zeer accuraat bij de slachtoffers van de ramp te droppen. 

EHang toonde met zijn inbreng de belangrijkheid van technologie in het beheersen van een ramp. Vooral het gecentraliseerd management van de AAV's vanuit een controlecentrum op afstand, die verschillende taken kan coordineren toonde zijn waarde aan de autoriteiten die de oefening hadden georganiseerd.

Ook in de strijd tegen het corona-virus heeft EHang kunnen samenwerken met de autoriteiten om op strategische risicoplaatsen, zoals parken, industriegebieden, marken en drukke centra, via camera's en luidsprekers de niet-contact verplichtingen af te dwingen. 

Na een jaar testen hebben vier stadsdepartementen van Shaoguan beslist om mee te stappen in het EHang project en deel uit te maken van het controle- en commandocentrum. Het betreft de Waterdienst, de Milieubescherming, het Transportbureau en het bureau Bosbescherming. Ze hebben allen een belangrijke functie met uitgestrekte buitendiensten die door de AAV's kunnen worden beheerd.

Op vandaag heeft EHang reeds twee controle- en commandocentra: in Lianyungang en in Shaoguan. EHang bouwt verder aan de toepassingen rond de AAV, naast taxi-oplossingen ziet EHang ook smart-city beheer, logistiek, bewaking en luchtfotografie als inzetmogelijkheden voor AAV's.            

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *