Bezig met laden...

Logboek

Nederlandse koning even op Kleine Brogel (B) en vliegt dan naar Frankrijk

Nederlandse koning even op Kleine Brogel (B) en vliegt dan naar Frankrijk

Dat de BAFD (Belgian Airforce Days) 2023 met 85.000 bezoekers en een prachtige line-up van helikopters en vliegtuigen een groot succes waren is intussen algemeen geweten maar dat ook de Nederlandse koning Willem-Alexander maandag naar Kleine-Brogel afzakte is een goed bewaard geheim.

De Nederlandse koning kwam daags na de vliegshow in Kleine-Brogel met een jet van het Nederlands leger aan en werd daar verwelkomt door de Belgische kolonel Koen Vanheste, commandant van de vliegbasis Kleine-Brogel. Nadien vloog hij mee met een Alpha-jet van de Patrouille de France, die na hun knappe prestatie op de BAFD-vliegshow weer naar hun thuisbasis in het Franse Salon de Provence vlogen. 

Koning Willem-Alexander heeft op maandag 11 september een werkbezoek gebracht aan de Franse luchtmacht op vliegbasis Salon de Provence. Het werkbezoek komt voort uit gesprekken over defensiesamenwerking die zijn gevoerd tijdens het staatsbezoek van de president van Frankrijk Emmanuel Macron aan Nederland. De Koning werd tijdens het bezoek vergezeld door luitenant-generaal Andre Steur, commandant Luchtstrijdkrachten NL, en luitenant-kolonel Alphons Jacobs, commandant 300 Squadron NL.

In Salon de Provence kreeg de koning een toelichting over de werkwijze van een helikoptereenheid voor Speciale Operaties en de Caracal helikopter die hiervoor gebruikt wordt. Deze Caracal helikopters worden ook ingevoerd bij het voor het NL Speciale Operaties om te vormen 300 squadron van de luchtmacht. Daarnaast werd er gesproken over de verschillende inzetmogelijkheden van de helikopter.

Met het Squadron voor Speciale operaties is de Koninklijke Luchtmacht straks in staat om samen met de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht en andere NAVO-partners snel speciale operaties te voeren onder verhoogde dreiging. Speciale eenheden kunnen met de helikopter dieper in vijandelijk gebied gebracht worden om hun opdrachten uit te voeren.

Foto's © Nederlands Ministerie van Defensie - de volledige fotoreportage klik hier

2 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *