Bezig met laden...

Logboek

ALERT: Airbus bevestigt probleem met H175 helikopter

ALERT: Airbus bevestigt probleem met H175 helikopter

Drie weken geleden was er onzekerheid waarom de Airbus H175 helikopters van Babcock aan de grond bleven.

Nu is er blijkbaar meer duidelijkheid en heeft Airbus een Service Bulletin uitgegeven voor de operatoren van de Airbus H175 om tijdelijk de maximum luchtsnelheid van de helikopter te verlagen. Deze maatregel is van toepassing tot een oplossing is gevonden voor het probleem.

In een van de twee H175 helikopters van Babcock, de G-MCSF, is namelijk er een crack gevonden in het staartstuk. De BBC berichtte eind vorige week dat het een structureel probleem zou zijn aan de horizontale stabilizer dat werd opgemerkt gedurende een routine inspectie van de Airbus H175.

NHV Groep heeft, als eerste en grootste operator met de H175, intussen 12 helikopters van het type vliegen en heeft er meer dan 30.000 vlieguren mee geboekt. We hebben nog geen bevestiging maar NHV zou de H175 helikopters aan de grond houden tot ze volledige zekerheid hebben. Ook Babcock en CHC houden de helikopters van dit type aan de grond.

Airbus van zijn kant bevestigde het probleem en de publicatie van de Service Bulletin. Airbus werkt samen met de operatoren om de impact van het probleem te beperken.

Hier kun je een foto 1 en foto 2 van deze crack bekijken; beide foto's zijn copyright: www.oilandgaspeople.com

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *