Bezig met laden...

Logboek

FLASH: Schweizer PH-HBH maakt voorzorgslanding bij Ernst

FLASH: Schweizer PH-HBH maakt voorzorgslanding bij Ernst

Deze namiddag, iets voor 16 uur, heeft de Schweizer 269C met call-sign PH-HBH een voorzorgslanding gemaakt in een weiland nabij Ernst in Gelderland. 

Het toestel was omstreeks 14u20 opgestegen op de helihaven van Heli Holland in Lelystad en vloog zuid-oost richting Apeldoorn. Er waren twee inzittenden aan boord. Volgens dS - De Stentor, kreeg  de helikopter motorproblemen en moest het na een klein uur vliegen een voorzorgslanding maken. Dit lukte zonder noemenswaardige problemen. Een getuige zou rook gezien hebben maar na de landing was geen brand of rook te bespeuren. (zie foto)

Maar blijkbaar hadden de hulpdiensten een oproep gekregen voor een vliegtuigcrash en werd er massaal uitgerukt naar het weiland aan de Groenweg in Ernst. Bij aankomst bleek de interventie niet nodig en waren de twee inzittenden ongedeerd uit de helikopter gekomen. Ook de traumahelikopter was reeds onderweg maar kon tijdig worden afgeblazen.

Zoals steeds zal een onderzoek worden ingesteld naar de omstandigheden van dit luchtvaartincident. De Schweizer 269C is gebouwd in 1980 en is volgens onze informatie eigendom van Heli Holland.

Eind goed, al goed!

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *