Bezig met laden...

Logboek

Airbus levert allereerste H160 SAR uit aan Franse Marine

Airbus levert allereerste H160 SAR uit aan Franse Marine

De Franse marine heeft de eerste van zes H160 helikopters in ontvangst genomen die zoek- en reddingsmissies (SAR) zullen uitvoeren. De helikopter is onderdeel van de tijdelijke vloot die zal worden geleverd door de samenwerking tussen Airbus Helicopters, Babcock en Safran Helicopter Engines.

"De levering van de eerste H160 aan een militaire klant is een belangrijke mijlpaal voor het H160-programma", zegt Bruno Even, CEO van Airbus Helicopters.  “Met deze H160 versterken we onze samenwerking met de Franse marine en leveren we de juiste helikopter voor zijn cruciale zoek- en reddingsmissies. Samen met onze partners zullen we er ook voor zorgen dat de H160 klaar is wanneer dat nodig is”.

In 2020 tekende het Franse directoraat-generaal Bewapening (DGA) een contract met Airbus Helicopters, Babcock en Safran voor de levering van vier H160's in een SAR-configuratie. In 2021 lichtte de DGA een optie voor nog twee extra H160's. De eerste H160 voor de Franse marine werd in mei 2022 door Airbus Helicopters aan Babcock geleverd. Intussen is het toestel door Babcock omgebouwd tot een lichte militaire configuratie. De modulaire cabine werd ook aangepast voor SAR-operaties en een Safran Euroflir 410 elektro-optisch systeem werd geïntegreerd.

De H160 zal geleidelijk gaan opereren vanuit het marinevliegkamp Lanveoc-Poulmic (Bretagne), de luchthaven van Cherbourg (Normandië) en het marinevliegkamp in Hyères (Provence). De tijdelijke vloot van H160's zal zorgen voor cruciale zoek- en reddingsmissies in afwachting van de levering van de H160M Guépard vanaf 2027. 

Babcock zal, in samenwerking met Airbus Helicopters en Safran Helicopters Engines, zorgen voor het hoogste niveau van beschikbaarheid voor de Franse marine en de continuïteit van SAR-operaties aan de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zeekusten. De H160 is ook gecertificeerd voor het gebruik van nachtkijkers, die nodig zijn voor lieroperaties 's nachts.

Video:
Video afspelen...

2 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *