Bezig met laden...

Logboek

Fly-Inn Zwartberg 2022: ook helikopters van de partij

Fly-Inn Zwartberg 2022: ook helikopters van de partij

De Fly-Inn in Zwartberg is een vaste waarde in het Benelux luchtvaartwereldje. Ook dit jaar weer een groot succes met tientallen vliegtuigen, oldtimers, zwevers en ook een aantal helikopters. Reporter Kristof stuurde ons zijn reportage en knappe foto's van de aanwezige helikopters.

De Bell JetRanger 206BII met registratie OO-EPA, de Autogyro Europe met registratie D-MHDF en de Schweizer 269C met registratie OO-LEV vlogen luchtdopen voor vzw Kleine Prins.  De Kleine Prins vzw helpt gezinnen met kinderen die vóór hun achttiende jaar getroffen worden door een of andere vorm van kanker of levensbedreigende ziekte. De Kleine Prins kinderen (ouder dan 10 jaar) kregen gratis een luchtdoop boven Genk aangeboden.

Ook de Airbus H120 Colibri met call-sign OO-ECB kwam Zwartberg even gedag zeggen.

En dan de oldtimers die de show stalen. Drie prachtige Bell 47 helikopters vlogen de spectaculaire M*A*S*H formatie. Het waren de helikopters met registratie F-GCCK, OO-MBE en OO-SOL, allemaal toestellen die meer dan 55 jaar geleden werden gebouwd maar nog steeds perfect en veilig vliegen. 

Ook een andere, 'slechts' 38 jaar oude oldtimer, de Gazelle SA342M met registratie OO-XDT, stal de show op Zwartberg. Deze Gazelle van het Franse leger vloog destijds met call-sign 4103 bij de 'Aviation Légère de l'Armée de Terre'. Na een zeer grondige restauratie door Gazelle-specialist Xavier de Tracy vliegt het nu als een nieuwe helikopter en kan het zeker nog eens 25 jaar mee. De vele aanwezige luchtmacht specialisten wiste deze knappe helikopter te smaken.

Conclusie: weer een prachtige Fly-Inn in Zwartberg en proficiat aan het team van de Limburgse Vleugels.

Foto's © Kristof Kwanten - met onze dank

 

 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *