Bezig met laden...

Logboek

Volocopter koopt met DG Flugzeugbau een eigen composietfabriek en krijgt EASA POA

Volocopter koopt met DG Flugzeugbau een eigen composietfabriek en krijgt EASA POA

Volocopter, de pionier op het gebied van stedelijke luchtmobiliteit (UAM), heeft aangekondigd dat het een goedkeuring als productieorganisatie (Part 21G) heeft verkregen van EASA. Deze goedkeuring komt er nadat Volocopter het bedrijf DG Flugzeugbau heeft overgenomen.

Volocopter verwerft zijn langdurige, vertrouwde partner in innovatie en productie, DG Flugzeugbau, een wereldleider in de productie van composietvliegtuigen en onderdelen. Door deze overname is Volocopter nu het eerste en enige eVTOL bedrijf dat beschikt over zowel de goedkeuring als ontwerporganisatie, EASA DOA, als deze als productieorganisatie, EASA POA. 

Door de naleving van zowel EASA Part 21G als Part 21J, is Volocopter klaar om de eerste commerciële eVTOL op de markt te brengen van zodra het bedrijf de EASA typecertificering heeft voltooid. 

DG Flugzeugbau staat wereldwijd bekend om zijn uitmuntendheid in de fabricage van composietvliegtuigen, de productie en ontwikkeling van zweefvliegtuigen, en de tuning van World-Championship-winnende Red Bull Air-Race-vliegtuigen. Ze zijn al meer dan 40 jaar in het bezit van een productiecertificering en voldoen aan de hoogste veiligheids- en productienormen volgens EASA en het Federale Luchtvaartbureau van Duitsland.

De productiefaciliteiten bevinden zich in het Duitse Bruchsal in de buurt van het hoofdkantoor van Volocopter en ondersteunen de serieproductie van de EVTOL's. Samen met DG Flugzeugbau ontwierp en bouwde Volocopter de VC200, de eerste elektrisch aangedreven multicopter die in 2016 een vliegvergunning kreeg en vloog in Dubai in 2017. Sindsdien werken de twee bedrijven samen om de Volocopter 2X, de VoloDrone en de VoloCity te produceren. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *