Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws: Rotorcraft Safety Webinar - European Rotors - Chinooks in actie - EHang - NH-90

Kort nieuws: Rotorcraft Safety Webinar  - European Rotors - Chinooks in actie - EHang - NH-90

Nederlandse Chinook's in actie

Hieronder een leuke video van een CH-47 Chinook in actie bij een training op een ponton bij de Brienenoordbrug.  

De nieuw geleverde Chinook CH-47F MY CAAS met registratie D-472 was deze week ook actief op en rond Gilze-Rijen. De training is begonnen om de Chinook piloten snel de nieuwigheden van de nieuwe generatie Chinook's aan te leren.

De tweede Chinook CH-47F MY CAAS met registratie D-473 staat nog in Woensdrecht waar de nodige aanpassingen gebeuren vooraleer deze worden uitgeleverd aan DHC in Gilze-Rijen. Maar ook deze Chinook was afgelopen week drie dagen actief met testvluchten in en rond Woensdrecht.

 

European Rotors en VFS

Zoals eerder aangekondigd gaat European Rotors, de nieuwe en belangrijkste Europese beurs voor de helikopter en VTOL industrie, door van 16 tot 18 november 2021 in het Duitse Keulen. En we hopen natuurlijk dat we tegen dan allemaal gevaccineerd zullen zijn en zonder quarantaine zullen mogen reizen.

De VFS, Vertical Flight Society, heeft nu zijn medewerking aangekondigd aan deze beurs en zal technische sessie's verzorgen over de verschillende aspecten van de 'vertical flight technology'.

VFS zal op de beurs de internationale technische gemeenschap vertegenwoordigen die zich specifiek bezig houdt met geavanceerde verticale vliegtechnologie. De VFS werd in 1943 gesticht als American Helicopter Society en heeft intussen 6.000 individuele leden en 150 bedrijven als lid. Het is daarmee de grootste en oudste groepering in de helikopter en drone industrie ter wereld.   

 

Rotorcraft Webinar - The Challenges of Safety Implementation

Op 5 mei 2021 om 11u gaat de eerste sessie door van een reeks webinars samen georganiseerd door EASA Together4Safety, European Helicopter Association en HeliOffshore.

In de eerste sessie bespreken industrie specialisten de uitdagingen en de moeilijkheden die men ondervindt bij de implementatie van veiligheidsinitiatieven in de helikopterindustrie.

Je kunt je hier gratis registreren voor dit webinar.   

 

EHang kan zijn jaarverslag 2020 niet tijdig publiceren

We kregen melding van een Form 12b-25 van EHang. Met deze aangifte aan de US Securities & Exchange Commission laat EHang weten aan zijn aandeelhouders dat het zijn jaarlijks rapport over 2020 (Fom 20-F) niet tijdig zal neerleggen.

EHang stelt wel dat ze het verslag zal neerleggen binnen de extra termijn die Form 12b toelaat. De drone fabrikant bevestigt dat alle nodige aanpassingen  van de resultaten over het jaar 2020 reeds waren opgenomen in de bekendmaking van de resultaten op 19 april 2020.  

 

Belgische NH90 maakte voorzorgslanding

Op 23 april 2021 maakte een NH90 van de Belgische Air Component een voorzorgslanding in Lombardsijde (B). 

Tijdens een geplande trainingsvlucht in het kader van de maritieme ondersteuningsopdracht, trad een mechanisch defect op bij een schietoefening. Dit resulteerde in schade aan het toestel. De bemanning reageerde op een professionele manier en voerde onmiddellijk een landing uit op de voorziene nood-landingsplaats. Er waren geen gekwetsten.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *