Bezig met laden...

Logboek

TORAN (B) kreeg AOC en mag nu ook commercieel vliegen

TORAN (B) kreeg AOC en mag nu ook commercieel vliegen

Het gebruik van helikopters voor commercieel luchtvervoer is in de EU gedefinieerd in de Europese Verordening nr. 965/2012 (Commercial Air Transport) als het gebruik van helikopters voor het vervoer van passagiers, vracht of post uitgevoerd tegen vergoeding of op grond van een huurcontract.

Om dit te mogen uitvoeren heeft een helikopterbedrijf een AOC,een Air Operator Certificaat nodig. Een AOC is een goedkeuring van de bevoegde luchtvaartautoriteit BCAA (Belgian Civil Aviation Authority) waarmee een luchtvaartexploitant bevoegd is om commerciële luchtvervoersactiviteiten uit te voeren, in overeenstemming met de toepasselijke regelgeving.

Een dergelijk certificaat bekomen is geen sinecure en het resultaat van een operationele organisatie die onder andere de veiligheid van de passagiers voorop stelt. De BCAA voert ook regelmatig controles uit om die organisatie en de veiligheid op te volgen.

In België zijn er slechts 4 helikopteroperatoren die over een Belgische AOC beschikken. Tot voor kort waren er maar drie: HSB (Heli Service Belgium - AOC B-3007), NHV (Noordzee Helikopters Vlaanderen - AOC B-3037) en Heli&Co (AOC B-3049).

Maar nu kreeg ook TORAN Heli Services & Academy uit Wevelgem (B) het fel begeerde certificaat AOC B-3058. 

Eerder deze maand kondigde TORAN Heliservices & Academy met trots aan dat het met succes een Air Operator Certificate (AOC) heeft behaald, waarmee het bedrijf officieel is gemachtigd om exclusieve luchttaxi-diensten per helikopter aan te bieden. Deze certificering opent de deur naar snelle, gemakkelijke en comfortabele helikopterreizen naar elke gewenste bestemming, zowel binnen als buiten België.

Helikopter taxivluchten bieden een unieke ervaring waarbij de vrijheid van vliegen wordt gecombineerd met het praktische voordeel van snelle deur tot deur verplaatsingen. Het vermijden van verkeer en het overschrijden van grenzen wordt nu een ware traktatie voor zowel zakelijke reizigers als avontuurlijke individuen. 

Met haar AOC certificaat kan TORAN uw helikopter taxivlucht aangenaam, snel, veilig en reglementair uitvoeren. Of u nu wilt vertrekken vanuit een specifieke locatie, meerdere bestemmingen wilt bezoeken of andere bijzondere wensen heeft, het bedrijf luistert naar de klant en zorgt voor de perfecte vlucht.

TORAN is trots om te pionieren in de Belgische luchttaxi-diensten en kijkt ernaar uit om deze opwindende nieuwe fase van luchtreizen te delen. Met de AOC in de hand presenteert het enkele nieuwe initiatieven, waaronder TORAN Travelling en TORAN Events. Intussen kon TORAN reeds een exclusief partnership aankondigen met het gerenommeerde restaurant Hof van Cleve.

Video:
Video afspelen...

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *