Bezig met laden...

Logboek

Eerste Italiaanse Vertiport door Volocopter ingevlogen

Eerste Italiaanse Vertiport door Volocopter ingevlogen

Op 6 oktober hebben Aeroporti di Roma (ADR) en Volocopter, de pionier van stedelijke luchtmobiliteit (UAM), met succes de eerste bemande eVTOL-testvluchten in het Italiaanse luchtruim met succes voltooid. Deze tests maakten deel uit van een mobiliteitsecosysteem op de internationale luchthaven Leonardo da Vinci in Fiumicino nabij Rome. Dit is een belangrijke mijlpaal in de richting van de beoogde uitrol van geavanceerde luchtmobiliteit (AAM) -diensten in Rome tegen 2024, waarbij de partners de activiteiten van de eerste volledig functionele vertiport in Italië hebben uitgetest. 
 
De test komt een jaar nadat het eerste eVTOL-prototype in Italië werd getoond. In de afgelopen twaalf maanden is aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van vluchttechnologie, het ontwerp van de vertiport en de regelgeving die nodig is om de eerste luchttaxi-diensten tussen de luchthaven Fiumicino en de stad Rome mogelijk te maken.  

De testpiloot van Volocopter aan boord van de elektrische Volocopter 2X vloog 40 km/u gedurende 5 minuten op 40 meter hoogte langs een vliegroute voor toeschouwers. De elektrische luchttaxi van Volocopter is ontworpen voor snelle en emissievrije passagiersvluchten in stedelijke omgevingen over overbelaste wegen en waterwegen, wat het plan van Aeroporti di Roma en zijn lokale partners weerspiegelt om een pioniersrol te spelen bij het steeds innovatiever en duurzamer maken van de toekomst van de luchtvaart. 

De vertiport is ontwikkeld in overeenstemming met de "Prototype Technical Design for Vertiports" van de EASA. Het is ontworpen om verschillende soorten tests te hosten voor zowel vlucht- als grondoperaties (turnaround, opladen van batterijen, enz.).  

De vlucht met de VoloCopter 2X werd gevolgd door een bezichtiging en voorstelling van de nieuwgebouwde vertiport. De opening van de eerste vertiport in Italië en de eerste bemande eVTOL-vlucht vertegenwoordigen een opmerkelijke stap in de richting van de activering van de eerste luchttaxi-routes tussen de luchthaven Fiumicino en het centrum van Rome tegen het einde van 2024.

De "Studie over de maatschappelijke acceptatie van stedelijke luchtmobiliteit in Europa", van EASA, 19 mei 2021, kun je hier lezen.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *