Bezig met laden...

Logboek

Airbus krijgt order van LCI en SMFL voor 21 helikopters van de nieuwste generatie

Airbus krijgt order van LCI en SMFL voor 21 helikopters van de nieuwste generatie

Airbus Helicopters, LCI en Sumitomo Mitsui Finance and Leasing Company, hebben een bestelling aangekondigd voor maximaal 21 helikopters van de nieuwste generatie.

Deze nieuwe order van LCI en SMFL's joint venture leasing operatie, SMFL LCI Helicopters (SMFLH), bestaat uit 14 vaste orders plus 7 opties. Het bestaat uit een mix van lichte dubbele H145-, medium dubbele H160- en super-middelgrote H175-helikopters.

De nieuwe helikopters zullen tot 2028 worden geleverd en zullen gericht zijn op verschillende operationele segmenten, zoals medische hulpdiensten (EMS), zoek- en reddingsdiensten (SAR) en offshore-energie, waaronder windenergie.

De order markeert de volgende fase van het baanbrekende Flight Path-partnerschap tussen LCI en Airbus Helicopters, dat tot doel heeft op een verantwoorde manier in te spelen op de capaciteits- en financieringsbehoeften van de industrie op lange termijn.

De nieuwe Airbus-helikopters zullen superieure prestaties, flexibiliteit en een lagere CO²-uitstoot bieden dan vergelijkbare types en andere vervoerswijzen. Bovendien zullen ze worden uitgerust met de nieuwste reeks navigatie- en veiligheidsvoorzieningen en zullen ze ook in staat zijn om gemengde duurzame luchtvaartbrandstoffen (SAF's) te gebruiken.

Jaspal Jandu, CEO van LCI, zegt: "We zijn verheugd om aan te kondigen dat we onze activiteiten met Airbus voortzetten. De helikoptermarkt staat voor een aantal belangrijke capaciteitsbeslissingen, omdat het aanbod wil worden afgestemd op de onderliggende vraagvereisten. Deze order voor maximaal 21 helikopters van de nieuwste generatie weerspiegelt onze gezamenlijke vastberadenheid om op een duurzame, efficiënte en pragmatische manier oplossingen te leveren voor operators en eindgebruikers."

In de eerste fase zullen tegen 2025 ten minste zeven Airbus-helikopters van de nieuwste generatie worden geleverd.

De gecombineerde vloot van LCI en SMFL omvat momenteel reeds meer dan 40 Airbus-helikopters. Ze worden ingezet door 12 operators in meer dan 10 landen over de hele wereld voor een reeks missies, waaronder EMS, SAR en offshore wind.

Eerder dit jaar heeft LCI een raamovereenkomst aangekondigd met Leonardo Helicopters voor maximaal 21 van de nieuwste generatie helikopters van Leonardo, bestaande uit 10 vaste orders plus 11 opties.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *